Apple heeft eindelijk Xiaomi van de troon gestoten

We kennen een aantal grote spelers die wearables maken: Fitbit, Xiaomi en Apple. Uit de laatste kwartaalcijfers van deze bedrijven is gebleken dat Apple er deze keer vandoor gaat met de ‘prijs’ voor meest verkochte wearable met de Apple Watch.

Apple stoot Xiaomi van de troon

Het laatste jaar regeerde Xiaomi even in wearable-land met de betaalbare maar kwalitatief goede smartwatch. Deze nummer een positie bleek van korte duur, met ‘dank’ aan Apple.

Volgens Canalys heeft Apple de troon heroverd in het derde kwartaal: het techbedrijf verscheepte maar liefst 3,9 miljoen smartwatches in de zomerperiode.

Apple Watch Series 3

De voorsprong op Xiaomi is echter niet groot. Het Chinese techbedrijf verscheepte 3,6 miljoen smartwatches, en ook de hete adem van Fitbit is voelbaar met een verkoop van 3,5 miljoen smartwatches in diezelfde periode. De Apple Watch is echter veel duurder dan Xiaomi Mi Band 2 of de Fitbit.

Winst te danken aan Apple Watch Series 3

Dat Apple de nummer een smartwatch-verkoper is op dit moment is niet vreemd. Dit jaar lanceerden ze nieuwe hardware: de Apple Watch Series 3. Er was zo veel vraag naar dit horloge dat er zelfs tekorten waren naar de Apple Watch in China. Er was ook een grotere winst voorspeld voor Apple in dat kwartaal, alleen had het niet genoeg Apple Watch Series 3 klaarliggen voor de verkoop.

Wearables minder populair

Dat Apple op dit moment dankzij de Apple Watch Series 3 de meeste smartwatches verkoopt betekent niet dat de markt van wearables helemaal aan trekt. Apple, Xiaomi en Fitbit hebben het goed gedaan, maar volgens Canalys is de wearable-markt het afgelopen kwartaal twee procent gekrompen. Deze krimp is te zien aan de afname in verkoop van het aantal low-budget wearables.

Apple Watch

Aangezien de feestdagen er aan kopen zal de verkoop van de verschillende wearables hoogstwaarschijnlijk weer wat gaan toenemen. Benieuwd naar de zeer betaalbare Xiaomi Mi Band2 ? Check hem (en nog vele andere betaalbare gadgets) hier.

Reageer op artikel:
Apple heeft eindelijk Xiaomi van de troon gestoten
Sluiten