Rutger Houweling
Rutger Houweling Gadgets 9 dec 2017
Leestijd: 3 minuten

Apple Watch Series 3 toont eindelijk toegevoegde waarde smartwatch

Terwijl iedereen op de nieuwe iPhone X zat te wachten is de Apple Watch Series 3 een accessoire die zeker de nodige aandacht krijgt. Het gaat namelijk goed met de Apple Watch. Ondanks dat niet iedereen om ons heen de functie ervan in ziet, wordt het horloge veelvuldig aangeschaft. Vooral voor sport- en gezondheidsdoeleinden is het horloge populair. Huidige gebruikers geven dan ook voornamelijk aan dat de Apple Watch hun helpt gezonder te leven. Dit is er allemaal nieuw aan de Apple Watch Series 3.

Apple Watch wordt functioneler dankzij 4G

Een huidig nadeel aan de Apple Watch is dat het horloge niet standalone werkt. Als in, er is een iPhone nodig om de Watch van een interverbinding te voorzien en ‘m optimaal te kunnen gebruiken. Hier is verandering in gekomen. De Apple Watch Series 3 komt in een versie met en zonder 4G. En dat is natuurlijk helemaal super. Hierdoor hoef je de nieuwe iPhone 8 niet altijd bij je te hebben.

De versie met 4G-verbinding maakt het mogelijk om direct met de smartwatch te bellen en om berichten te versturen. Maar wat dacht je van muziek streamen terwijl je aan het joggen bent? Dit maakt ‘m een stuk bruikbaarder.

De Apple Watch met 4G-ondersteuning voorzie je overigens niet van een sim-kaart. De zogenoemde cellular-technologie zorgt voor een ‘Apple Sim’, die we ook van de iPad kennen. Het bereik wordt op de watch weergegeven en is de antenne in de Digital Crown verstopt.

Apple Watch Series 3

De software: watchOS 4

De nieuwe Apple Watch Series 3 draait op het nieuwe besturingssysteem: watchOS 4. Dit besturingssysteem beschikt over een aantal interessante features. Uiteraard wordt er meer op de sportprestaties en gezondheid gefocust.

Denk aan de vernieuwde work-out app. Sportprestaties zijn gemakkelijker bij te houden en is het allemaal overzichtelijker gemaakt. Daarnaast is de Watch interessanter voor fitness gemaakt. Je kunt je watch aan fitnessapparatuur koppelen zodat je al je work-out data wordt achteraf beschikbaar is. Eindelijk!

De hartslagmeter is uitgebreid

Voor veel gebruikers is de hartslagmeter de belangrijkste functie van de Apple Watch. Het is dan ook de meest gebruikte hartslagmeter ter wereld. Apple heeft de hartslagmeter dan ook naar een watchface verplaatst en kun je meer data over je hartslag in zien.

Je kunt grafieken raadplegen met data over je hartslag gedurende de dag en kun je hartslagpatronen ontdekken. Is je hartslag bovengemiddeld hoog in ruststand? Dan zal de Apple Watch automatisch een melding geven zodat je kunt checken wat er aan de hand is. Ook is Apple Heart Studios aangekondigd. Hiermee controleert Apple onregelmatige hartritmes om mensen tijdig te waarschuwen.

WatchOS 4 is vanaf 19 september te downloaden. Ook voor de voorgaande versies van de Watch.

Apple Watch

Apple Watch Series 3 blijft rechthoekig

Wie hoopt op een rond scherm voor de Apple Watch heeft pech. Apple heeft weinig aan het design veranderd. Wat ons betreft prima, want het vierkante scherm is perfect op watchOS afgestemd. De formaten zijn nog steeds 38mm en 42mm. De achterkant is een paar millimeter dikker gemaakt, omdat er meer technologie in is verwerkt. Hier merk je echter niets van. Er wordt nu bijvoorbeeld ook biometrische data gemeten, dat handig is voor wintersporters.

Het model dat cellular ondersteunt krijgt overigens een rode Digital Crown. Hier is de antenne in weggewerkt. Smart thinking!

Langer gebruik zonder op te laden

Voor wie vindt dat de Apple Watch niet lang meegaat heeft met de Series 3 geluk. De Series 2 gaat bij ons zo’n twee dagen mee, maar Apple heeft ervoor gezorgd dat je er nog langer van kunt genieten zonder ‘m op te laden. Door een snellere processor beschikt de Watch over betere prestaties die ervoor zorgen dat apps sneller openen. Dit zorgt ook voor efficient batterijgebruik. Chill!

Apple Watch Series 3

Beschikbaarheid en prijs

De nieuwe Apple Watch Series 3 is vanaf 22 september 2017 verkrijgbaar vanaf 369 euro. Wil je de uitvoering met cellular? Dan kost ‘ie 399 dollar in de Verenigde Staten. De nieuwe Apple Watch met cellular-ondersteuning is alleen niet vanaf 22 september in Nederland verkrijgbaar. Deze datum is nog onbekend, maar zal in ieder geval in 2017 verkrijgbaar zijn. De pre-order voor de ‘gewone’ Series 3 zonder 4G begint in Nederland en België vanaf vrijdag 15 september.

De gloednieuwe iPhone X is ook gepresenteerd. Lees hier alles over de iPhone X.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Apple Watch Series 3 toont eindelijk toegevoegde waarde smartwatch
Sluiten