Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Tech 1 nov 2017

Apple Watch update laat je alsnog muziek streamen: wel addertje onder het gras

Een van de beloften van Apple over een Apple Watch Series 3 met LTE-service was dat je direct vanaf het horloge muziek moet kunnen streamen. De Watch Series 3 kwam niet direct met deze service, maar een maand na de lancering is de functie er nu toch.

watchOS 4.1 brengt muziek naar je Apple Watch

Wanneer je een Apple Watch Series 3s hebt en een abonnement op Apple Music dan kun je met de officiële versie van de watchOS 4.1 software, muziek streamen op je Apple Watch. Ondanks dat het gerucht al eens eerder rondging dat deze update er aan zat te komen, is hij er nu echt. Zo had CNET bijvoorbeeld al vroege toegang tot de muziek streaming service.

Eerder moest je, wanneer je muziek wilde luisteren op je Watch, deze via wifi synchroniseren naar het horloge. Dat hoeft nu niet meer als je het nieuwste model van de Watch hebt en de update van watchOS installeert.

Apple Watch

Meerdere muziek-apps

CNET wijst erop dat voor het gebruik van Apple Music op de Watch het wel belangrijk is dat je gewend raakt aan het gebruik van Siri op het horloge. Dit brengt volgens CNET direct een kleine onhandigheid in gebruik met zich mee: er staat nog een muziek-app op het horloge, namelijk een nieuwe Radio-app waarvan het luisteren naar verschillende radiozenders van over de hele wereld gratis is. Die app luistert uiteraard ook naar Siri.

Er zit wel een addertje onder het gras: je kunt de Radio-app en de gratis content alleen gebruiken als je een abonnement hebt op de Music-app waarvoor je rond de tien euro per maand betaalt.

Apple Watch Series 3

Verder kun je op de Watch alleen Apple Music gebruiken (wat ons niet verbaast). Dus heb je een Spotify of Google Play Music abonnement, dan kun je die niet streamen vanaf je horloge. Ja, dat is zeker balen.

Ook voor de fitness addicts wat nieuws

Een nieuwe functie van watchOS 4.1 is dat je hem aan fitnessapparaten kunt koppelen. Hierdoor kun je je workout nog nauwkeuriger tracken. De fabrikanten die de ondersteuning voor GymKit bieden zijn LifeFitness, Cybex, Matrix, TechnoGym, Schwinn, Star Tac en StairMaster. Deze apparaten zijn nog niet op de markt maar de ontwikkeling ervan is wel in volle gang.

Apple Watch

Je kunt watchOS 4.1 downloaden vanaf je iPhone en installeren via de Apple Watch-app. Ben je nog niet helemaal overtuigd van het functioneren van de Apple Watch? Lees dan hier hoe hij op slimme manier het leven van een New Yorker redde.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple Watch update laat je alsnog muziek streamen: wel addertje onder het gras
Sluiten