Apple 7 dec 2018 Noah Korevaar

Getest: ECG Apple Watch Series 4 écht onbruikbaar in Nederland

Een van de tofste features die Apple op het podium tijdens de lancering van de Apple Watch Series 4 onthulde, was de ECG-functie. Oftewel, de mogelijkheid om hartfilmpjes te maken met de smartwatch. Pas gisteren kwam de feature in Amerika beschikbaar, dankzij watchOS 5.1.2.

ECG Apple Watch Series 4 alleen in VS

Normaliter vormt dat geen probleem. Je kunt in Nederland immers de regio van je Apple Watch, iPad of iPhone aanpassen. Zo kun je meestal alsnog functies testen die officieel enkel in de Verenigde Staten beschikbaar zijn.

We hebben slecht nieuws: dit keer gaat dat niet op. We hebben de nieuwe functie gepoogd te testen. Daaruit bleek dat de ECG-feature enkel op horloges geactiveerd is die daadwerkelijk in de Verenigde Staten gekocht zijn. Daarbuiten heb je pech.

Ook het inloggen met een Amerikaans Apple ID mocht niet baten. De techgigant kijkt namelijk naar het serienummer van je Apple Watch Series 4. Daardoor ontstaan er ook wat vervelende randgevallen. Amerikanen die hun Apple Watch bijvoorbeeld tijdens hun vakantie hebben aangeschaft in het buitenland, hebben ook pech. Ondanks hun Amerikaanse paspoort en Apple ID.

ECG Apple Watch Series 4

In Nederland

In Nederland moeten we dus voorlopig nog even geduld hebben, tot Apple actie onderneemt. Op het moment van schrijven lijkt het er sterk op dat Apple nog steeds geen aanvraag heeft ingediend. Dat moet gebeuren bij het Europees Geneesmiddelenbureau. Pas daarna mogen dergelijke functies aangeboden worden in Nederland.

In de tussentijd blijven we dus verlekkerd kijken naar screenshots en video’s uit Amerika. Gelukkig hebben onze collega’s wel al een uitgebreid overzicht van de ECG-functie voor je klaar staan. Daarin lees je precies hoe de feature werkt, wat de voordelen zijn en waarom het nut wel meevalt.

OneMoreThing

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Getest: ECG Apple Watch Series 4 écht onbruikbaar in Nederland
Sluiten