Mark Hofman
Mark Hofman Tech 29 nov 2018

Apple Watch Series 4 krijgt eindelijk ECG ondersteuning

Tijdens de aankondiging van de Apple Watch Series 4, eerder dit jaar, beloofde Apple dat de smartwatch voorzien zou worden van ECG ondersteuning. De producent meldde destijds dat de ondersteuning uiterlijk aan het einde van het jaar zou verschijnen. En terwijl de feature de afgelopen tijd in verschillende iteraties van beta’s opdook, ging het nooit in productie. Tot nu dan. 

ECG ondersteuning voor Apple Watch Series 4

Voor het einde van 2018 zou de Apple Watch Series 4 ondersteuning krijgen voor elektrocardiogrammen, beter bekend als ECG. Terwijl de laatste maand van het jaar bijna aangebroken is, hebben we er nog weinig over gehoord. Het leek er even op dat de feature niet in productie ging, maar niets is minder waar.

Apple Watch Series 4 ECG ondersteuning

Volgens een verslag van MacRumors zijn gebruikers eindelijk in staat om de feature te gebruiken in watchOS 5.1.2. Het besturingsysteem bevindt zich al drie weken in beta modus en brengt ondersteuning voor ECG met zich mee. De feature komt in de vorm van een app naar de smartwatch. Wanneer Apple ECG ondersteuning lanceert kunnen gebruikers voor dertig seconden hun vinger op de digital crown leggen. De app vertelt je vervolgens of je hart op een regelmatige manier klopt.

?LEES OOK: Smartwatches zijn hartstikke zinloos en dit is waarom.

Wanneer de feature, en het besturingsysteem, officieel naar de smartwatch komen is nog niet bekend. Maar de verwachting is, aangezien hij al drie weken in beta zit en het een vrij kleine update is, dat dit niet heel lang meer gaat duren. De lancering van watchOS 5.1.2 zal hoogstwaarschijnlijk tegelijkertijd plaatsvinden als dat van iOS 12.1.1, tvOS 12.1.1 en macOS 10.14.2. Deze andere besturingssystemen bevinden zich ook al een paar weken in beta modus.

Apple Watch Series 4 ECG ondersteuning

Benieuwd naar de werking van deze feature? Check dan het achtergrondartikel van onze vrienden van One More Thing.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

MacRumors

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Apple Watch Series 4 krijgt eindelijk ECG ondersteuning
Sluiten