Ilona Braam
Ilona Braam Uncategorized 13 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

Apple komt met nieuwe Apple Watch Series 4 tutorials die mogelijk je leven kunnen redden

Eind vorig jaar kondigde Apple de Apple Watch Series 4 aan en het bedrijf is nu druk bezig ervoor te zorgen dat gebruikers ook echt weten wat ze allemaal met de smartwatch kunnen. Vorige maand bracht Apple daarom al vijf video tutorials uit met betrekking tot de features rondom je sportprestaties. Nu is het weer zover en hebben we er twee tutorials bij gekregen die mogelijk ooit je leven zouden kunnen redden.

Apple Watch ECG feature

Uiteraard gaat één van de tutorials over de nieuwe ECG feature, die de drager van het horloge erop kan attenderen dat er een abnormaal hartritme is waargenomen. Dat zou kunnen onder andere kunnen betekenen dat de gebruiker last heeft van de hartritmestoornis atriumfibrilleren, welke weer zou kunnen zorgen voor bloedpropjes, hartfalen en zelfs een beroerte. In de nieuwe Apple tutorial krijg je te zien hoe je de ECG monitor en hartslagmonitor inschakelt. Dat doe je namelijk door in de Watch app op je iPhone naar het “Heart” gedeelte  gaan, waar je de verschillende features aan kunt zetten.

Hulp als je hard valt

Ook de tweede tutorial zou je mogelijk kunnen redden uit een gevaarlijke situatie. We hebben het over de Fall Detection feature. Deze kan je, zoals de naam doet vermoeden, helpen wanneer je bent gevallen. De Apple Watch registreert of de drager hard is gevallen, waarop je door de smartwatch getapt wordt en er een alarm afgaat als je nog beweegt.

Hierop kun je ervoor kiezen om het alarm snel weer uit te schakelen of om de eerstehulpdienst te bellen. Mocht je knock-out zijn gegaan en niet meer bewegen, gaat de smartwatch na een minuut aan de slag om ervoor te zorgen dat er een ambulance aankomt. Ook de Fall Detection feature kun je in de Watch app inschakelen, door naar “Emergency SOS” te gaan.

Al levens gered

Overigens liet de Apple Watch Series 4 al gauw na de onthulling zien dat hij echt levens kan redden. Toen een gebruiker na het krijgen van een waarschuwing over zijn hart toch maar naar de dokter ging, bleek er inderdaad iets aan de hand te zijn. Het advies van de dokter was dan ook: koop Apple aandelen, het horloge heeft waarschijnlijk je leven gered.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

PhoneArena

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Apple komt met nieuwe Apple Watch Series 4 tutorials die mogelijk je leven kunnen redden
Sluiten