Apple Watch Series 4 officieel: flinke upgrade voor smartwatch

Eindelijk krijgt de Apple Watch een grote upgrade, ook qua uiterlijk. Tim Cook heeft zojuist officieel de Apple Watch Series 4 geïntroduceerd. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over de langverwachte smartwatch.

Apple Watch Series 4 onthuld

Sinds 2014 ziet de Apple Watch er al elke generatie vrijwel exact hetzelfde uit. Onder de motorkap is er de afgelopen jaren een hoop verbeterd, maar ook de buitenkant is aan een opfrisser toe. Die komt er nu eindelijk met de zojuist onthuld Apple Watch Series 4. Eindelijk is de ambitieuze smartwatch echt volwassen geworden, in een markt die nog altijd niet uit weet te groeien tot wat Tim Cook vier jaar geleden beloofde.

Apple Watch Series 4

Dunnere schermranden, groter scherm

De nieuwe smartwatch is niet alleen sneller en dus krachtiger, maar heeft ook dunnere schermranden. Daarmee ziet de wearable er een stuk moderner uit. Het scherm van de Apple Watch Series 4 is 30 procent groter dan de Series 3. Dankzij de schermranden is de wearable echter nog even compact.

iphone XS en iphone xs max

Je krijgt tegenwoordig meer content in Maps, Photos, Calendar. De Breathe app is nu ook beschikbaar als watchface, zodat je meteen wordt geholpen met je ademhaling.  Over watchfaces gesproken: met Series 4 zijn er dynamische nieuwe watchfaces die interacteren met het display. We kunnen aan de slag met fire, water en vapor.

Apple Watch Series 4

De digitale kroon is ook onder handen genomen en verzorgt nu ook haptische feedback. Zelfs de speaker is aangepakt en is nu 50 procent luider geworden. De microfoon is weer naar de andere kant van het slimme horloge verplaatst, zodat er geen problemen worden veroorzaakt door de luide speaker.

De nieuwe wijzerplaten zijn geoptimaliseerd voor het grotere scherm. Er kan immers meer informatie middels widgets getoond worden. De achterkant is gemaakt van zwart keramiek en saffier kristal. Dit zorgt ervoor dat radiofrequenties hier doorheen kunnen komen, zodat de mobiele ontvangst een stuk beter wordt.

Onder de motorkap

De buitenkant ziet er een stuk strakker uit, maar ook onder de motorkap is er een hoop veranderd. Het horloge is uitgerust met Apple’s S4 chip. Het is een dual-core 64-bit processor geworden en ook een nieuwe GPU is van de partij. Hierdoor presteert de Apple Watch twee keer sneller dan voorheen. De versnellingsmeter en gyroscoop kunnen je activiteiten de hele dag volgen en hebben door wanneer je aan het zwemmen bent. Gedurende je activiteiten buiten zorgt de batterij ervoor dat je zes uur lang door kunt gaan als een echte die hard. Zonder workouts zou de slimme Watch het echter 18 uur vol moeten houden.

Apple Watch Series 4

Hulp met je gezondheid

Een van de vaakst voorkomende ongelukken is dat mensen vallen en tegenwoordig kan het horloge ook detecteren wanneer je gevallen bent. Het horloge heeft tegenwoordig de focus om je gezondheid te beschermen. Als je bijvoorbeeld bent gevallen en een minuut niet meer beweegt, belt de Watch automatisch de ambulance en wordt je locatie doorgegeven aan bepaalde contacten.

Daarnaast zijn er drie nieuwe features die om je hart in de gaten te houden. Zo krijg je bijvoorbeeld een notificatie als je hartslag te laag is. De tweede feature houdt je hartritme in de gaten en kijkt of er geen onregelmatigheden zijn. Ook je fitness niveau wordt in de gaten gehouden. Er zijn elektrodes aan de achterkant geïmplementeerd en met de digitale kroon kun je zelfs een elektrocardiogram maken. Hiermee is de Apple Watch het eerste ECG product dat je gewoon in de winkel kunt kopen. Nu kun je dus overal een ECG maken door gewoon je vinger op de digitale kroon te leggen. De ingebouwde elektrodes detecteren de elektrische impulsen van je hartslag en versturen het naar de S4 chip. Na 30 seconden krijg je je analyse. Bijzonder is dat het horloge in Amerika door de FDA goedgekeurd is.

  Apple Watch Series 4

Prijs en releasedatum

De Apple Watch Series 4 is al snel te bestellen, waarbij Nederland tot de eerste groep landen behoort die kunnen pre-orderen. De smartwatch is beschikbaar in twee nieuwe afwerkingen, namelijk roestvrijstaal en een gouden versie. Alle banden passen overigens ook op de oudere Apple Watches. Dus als je je oude Apple Watch nog niet wilt inruilen, kun je wel voor een nieuwe band gaan.

De Europese prijzen zijn nog niet bekend, maar de Amerikaanse 399 dollar voor het model met GPS en 499 dollar voor de versie met mobiele connectiviteit. Vanaf vrijdag 14 september is de Apple Watch Series 4 te bestellen en vanaf 21 september verschijnt hij al in de winkels.

?Hier check je alle andere grote onthullingen van Apple

Dit artikel wordt nog bijgewerkt, refresh updates

Reageer op artikel:
Apple Watch Series 4 officieel: flinke upgrade voor smartwatch
Sluiten