Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Apple 10 mei 2019

Apple Watch binnenkort nog onafhankelijker van iPhone

Waar je helemaal in het begin van de Apple Watch nog redelijk afhankelijk was van de verbinding met je iPhone, is het slimme horloge door de jaren heen steeds onafhankelijker geworden. Het lijkt er nu op dat Apple mogelijk nog een laatste grote link tussen de twee devices gaat verbreken. Volgens Mark Gurman van Bloomberg zouden we namelijk in de toekomst geen iPhone meer nodig hebben om apps op de Apple Watch te installeren.

Apple Watch App Store

Onlangs publiceerde Gurman een hele lijst aan software updates die eraan zouden komen voor iOS, macOS en watchOS. Eén van de grote veranderingen voor watchOS zou de toevoeging van een eigen App Store zijn. Op het moment moet je telkens op je iPhone bezig gaan in de Watch app om apps toe te voegen aan de smartwatch. Dat kan natuurlijk een stuk handiger. Als je bijvoorbeeld een eindje bent gaan hardlopen, heb je soms ook niet eens je iPhone bij je. Een watchOS App Store zal dan ook voor veel gebruikers een welkome toevoeging zijn.

 

Nog meer iOS apps

Naast de App Store zou Apple volgens Gurman ook bezig zijn met het maken van watchOS versies van andere iOS applicaties. Zou zouden we ook de Calculator, Voice Memos en Apple Books apps als watchOS applicaties kunnen verwachten op de Apple Watch. Daarnaast zou het ook mogelijk worden om aan de slag te gaan met Animoji en Memoji stickers en zou Apple als cherry on top ook nog een paar nieuwe gezondheidsapps toevoegen. Zo zou Dose je kunnen helpen met bijhouden wanneer je je pillen moet nemen en zou Cycle weer de menstruatiecyclus in de gaten houden.

Als het goed is zouden deze updates aangekondigd moeten worden tijdens Apple’s Worldwide Developers Conference in San Jose. De conferentie gaat op 3 juni van start en naar verwachting maken we tijdens het evenement ook meteen kennis met iOS 13.

Techcrunch

Reageer op artikel:
Apple Watch binnenkort nog onafhankelijker van iPhone
Sluiten