Jelle van Es
Jelle van Es Tech 30 apr 2018

‘Apple werkt aan bizarre 16K VR-headset’

Net op het moment dat je denkt dat de hype rondom VR-headsets er op zit, komt er het gerucht dat Apple zou werken aan zijn eigen headset. Het grote probleem van de huidige generatie VR-headsets is dat ze nogal lomp zijn, geleverd worden met vele kabels en verbonden moeten worden met krachtige pc’s. Bovendien is er qua content nog niet al te veel dat echt de moeite waard is. Wellicht dat Apple de knuppel in het hoenderhok kan gooien. Volgens de geruchten, die afkomstig zijn van CNET, zou Apple in 2020 met een draadloze headset komen die zowel gebruik maakt van VR- als van AR-functionaliteiten. En deze headset zou geleverd worden met twee 8K-schermen, één voor elk oog. Daardoor zou je kunnen spreken van een 16K VR-headset.

Apple’s 16K VR-headset

De headset zou gebruik gaan maken van MicroLED’s, waardoor je op een relatief klein scherm zo’n hoge resolutie voor elkaar kan krijgen. Dat betekent helaas wel dat het een prijskaartje van hier tot Tokio gaat krijgen, aangezien deze schermen peperduur zijn.

Zeker in combinatie met de andere technieken zoals VR en Augmented Reality. En dan zou de bril ook nog eens draadloos verbonden worden met een ander device, die krachtig genoeg moet zijn om ten eerste beelden op deze resolutie te tonen en dan ook nog eens draadloos te versturen.

Apple VR-headset

De grote vraag is natuurlijk wat je er mee zal gaan kunnen doen. In eerste instantie denken we daarbij aan het spelen van VR-games op een hogere resolutie en het aanschouwen van hoogwaardige videocontent.

Het probleem van het eerste is echter dat er steeds minder games voor VR gemaakt gaan worden vanwege het aantal gebruikers. De afzetmarkt is te klein. Apple zal daar in zijn eentje niet gelijk wat aan kunnen veranderen.

En qua Augmented Reality zien we steeds meer interessante mogelijkheden, maar dat zit ook nog veel in projectfases. Kortom, de tijd moet het gaan leren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Apple werkt aan bizarre 16K VR-headset’
Sluiten