Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 29 jan 2019

‘Apple werkt aan Netflix-achtige gameservice’

Gamen op je smartphone kan een mooie tijdsverdrijf zijn. En er zijn heel wat leuke games beschikbaar, maar de meeste zijn free-to-play die er op uit zijn om je geld af te pakken. En daar wordt ook het meeste geld mee gepakt. Games waar je een paar euro voor moet neerleggen, worden al snel als duur gezien. En als gevolg daarvan volgt elke ontwikkelaar hetzelfde pad. En daar wil Apple iets in veranderen. En zou gaan werken aan een Netflx-achtig abonnement-systeem voor games.

Apple komt met Netflix-service voor games

Het nieuws wordt gemeld door de website Cheddar. Volgens heen zou er gewerkt worden aan een systeem waar je een vast bedrag per maand betaalt en dan vervolgens alle verschillende games gratis kunt spelen. De games zouden speelbaar zijn op de vele verschillende iDevices. Naast de iPhone en iPad zou het ook moeten gaan werken met macOS en tvOS, er vanuitgaande dat de games voor die devices beschikbaar zijn.

App Store macOS iOS

Cheddar stelt dat er gesproken is met vijf verschillende personen die informatie hebben over het project. Eind 2018 zou zijn begonnen met het onderzoek naar de service en de haalbaarheid ervan, maar het zou waarschijnlijk nog een tijd gaan duren voordat het werkelijkheid gaat worden. Zo moet er nog gekeken worden naar de financiele verdeling. Momenteel wordt voor elke transactie zo’n dertig procent van de inkomsten door Apple ingenomen. Het zou voor ontwikkelaars interessant worden wanneer er een vergoeding komt die op lange termijn meer oplevert.

Apple is overigens niet de eerste die met zo’n systeem komt. Momenteel kun je op de Xbox One al gebruik maken van de Xbox Game Pass en op de PlayStation heb je PlayStation Now. Met die services kun je voor een vast bedrag per maand toegang krijgen tot een groot aantal games.

Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier ons overzicht.

Reageer op artikel:
‘Apple werkt aan Netflix-achtige gameservice’
Sluiten