Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 15 jan 2019

Apple voert mogelijk langverwachte (en ingrijpende) wijziging door

Het maakt niet uit of je gebruik maakt van Android apparaten of iOS apparaten: opladen moeten we allemaal. Maar waar veel Android toestellen vandaag de dag aan de haal gaan met USB-C, blijft Apple vasthouden aan haar Lightning adapter. De producent introduceerde de port in 2012 voor iPad, iPhone en iPods. Maar waar veel mensen al jaren roepen om een universele port voor alle digitale apparaten, lijken deze eindelijk gehoord te zijn. 

Vervangt Apple lightning adapter voor USB-C?

Eerder vandaag kregen we, dankzij informatie van Mac Otakara, lucht van een mogelijke iPod Touch comeback. Terwijl de zesde generatie richting haar vierjarige jubileum gaat, komt Apple mogelijk met een zevende generatie dit jaar. De iPod Touch zou beschikken over een groter scherm, Touch ID en betere specificaties. Echter is dat niet de enige informatie die Mac Okatara deelt. Na een gesprek met leveranciers blijkt dat Apple ook met een vrij ingrijpende, maar langverwachte, wijziging komt. Het stapt over naar USB-C.
Apple iPhone USB-C
Naast het feit dat Apple bezig is met een zevende generatie iPod Touch, komt het nieuws dat er ook een flinke ingrijpende wijziging plaatsvindt in de producten van de producent. Apple lijkt, volgens Mac Okatara, haar volgende generatie apparaten te voorzien van een USB-C Port. Dat wordt duidelijk in een gesprek met verschillende leveranciers. De komst van de USB-C port zou niet alleen betekenen dat de Lightning connector aan zijn einde komt, maar ook dat er enorm veel apparaten beschikken over de nieuwe port. Dit zou kunnen betekenen dat je straks een iPhone op kan laden met de oplaadkabel van de OnePlus.
Maar de ontwikkelingen staan op dat gebied nog in de kinderschoenen. Het verslag meldt dat de mensen die eraan werken, nog niet bezig zijn met het definitieve design. Apple lijkt dus te kijken naar de mogelijkheden, wat het ook met haar modems doet, maar heeft nog niets besloten. Althans, zo lijkt het dan.
Apple iPhone USB-C
Wat er allemaal met de nieuwe generatie iPhones gaat gebeuren en hoe ze eruit komen te zien, zullen we waarschijnlijk in september ontdekken.
Reageer op artikel:
Apple voert mogelijk langverwachte (en ingrijpende) wijziging door
Sluiten