Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Tablets & Computers 20 nov 2019

Apple wil ‘volgende generatie media-apps’ maken voor Windows

Apple heeft een vacature online gezet waarin het bedrijf op zoek is naar ontwikkelaars die kunnen helpen bij het maken van media-apps voor Windows. Het moeten niet zomaar media-apps worden; in de vacature wordt nadrukkelijk gezegd dat het om de ‘volgende generatie media-apps’ gaat.

Apple is op zoek naar software-ontwikkelaars die kunnen helpen bij het maken van media-apps voor Windows. De iPhone-maker onthult dit plan via een vacature op de eigen website, waarin op zoek wordt gegaan naar mensen die kunnen helpen bij het bouwen van de ‘volgende generatie media-apps’ voor Windows.

Apple werkt aan meer apps voor Windows

Apple heeft momenteel al twee apps op Windows beschikbaar, namelijk iTunes en iCloud. Echter, deze apps zijn al wat ouder en beginnen achterhaald te worden. Eerder dit jaar kwam al naar buiten dat iTunes in drie delen opgesplitst wordt voor macOS, namelijk in podcasts, televisieprogramma’s en muziek. Geen van deze apps zijn vooralsnog naar Windows gekomen, waardoor Windows-gebruikers dus moeten leunen op het oude en vertrouwde iTunes.

Apple TV+ Logo

Heb je bijvoorbeeld als Windows-gebruiker een abonnement op Apple Music of Apple TV+, dan ben je aangewezen op de webversies van deze diensten.

Ervaring met UWP is een pre

Verder staat in de vacature dat ervaring met UWP (Universal Windows Platform) een pre is. Daardoor is het niet vreemd om te denken dat Apple zijn ‘volgende generatie media-apps’ wil voorbereiden om de toekomst, door ze nu alvast duurzaam op te bouwen. Hierdoor zouden de apps naar zowel Windows 10 als Xbox One kunnen komen, bijvoorbeeld, of toekomstige versies van het besturingssysteem.

Het lijkt aannemelijk dat Apple in elk geval Apple TV+ ook op Xbox One wil uitbrengen, omdat de console ook prima dienst doet als mediaspeler in menig huishouden. Op moment van schrijven is het helaas nog niet duidelijk wanneer de nieuwe apps verschijnen. Maar dit lijkt in elk geval goed nieuws te zijn voor mensen die Apple-diensten gebruiken op Windows-producten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Apple wil ‘volgende generatie media-apps’ maken voor Windows
Sluiten