Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 03/06/2019

WWDC 2019: zo kijk je live naar Apple’s keynote

Het is alweer bijna zover:  vanavond om 19:00 uur Nederlandse tijd gaat Apple‘s Worldwide Developers Conference 2019 van start en komt Tim Cook met allerlei spannende aankondigingen. Zo verwachten we uiteraard nieuws over de toekomst van iOS en MacOS. Daarnaast is de wereld ook erg benieuwd naar wat de iPhonemaker nu precies met iTunes gaat doen, aangezien de Facebook en Instagram pagina’s van de applicatie leeg zijn gehaald. Mocht je er niet zelf bij kunnen zijn, is het gelukkig mogelijk om een livestream te volgen. Dit is wat je daarvoor moet doen.

WWDC 2019 livestream op Mac, iPhone en iPad

Als je de conferentie via je Mac, iPhone of iPad wilt volgen, kun je dat doen door rond 19:00 uur in Safari naar de speciale pagina te gaan op de Apple website. Check wel van tevoren dat je iPhone of iPad minimaal op iOS 9.0 draait, anders kom je voor een nare verrassing te staan. Als je bezig gaat op je Mac, heb je minimaal OS X 10.8.5 nodig. Daarnaast moet je ook letten op de versie van je Safari browser. Deze moet namelijk minimaal 6.0.5 zijn.

➔ Ga naar de livestream pagina op de Apple site

Apple WWDC 2019

WWDC 2019 livestream op Apple TV

Via je iPhone of iPad zou je natuurlijk de livestream op je televisie tevoorschijn kunnen toveren via AirPlay. Aan de andere kant kun je ook gewoon met je Apple TV aan de slag. Het is wel belangrijk dat je even let op de generatie van je mediaspeler.

  • Apple TV 4 en 4K Download de speciale Apple Event app in de App Store. Met deze app kun het evenement live volgen op je televisie.
  • Apple TV 2 en 3 Je kunt de livestream bekijken via het speciale kanaal. Dit kanaal verschijnt automatisch als je de 6.2 update hebt geïnstalleerd.
  • Apple TV 1 Helaas is het niet mogelijk om de live stream op een Apple TV van de eerste generatie te bekijken.

 

Reageer op artikel:
WWDC 2019: zo kijk je live naar Apple’s keynote
Sluiten