Mark Hofman
Mark Hofman Tech 6 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Apple gaat vanaf 22 juni los met virtuele WWDC20

Vanaf 22 juni gaat de online-variant van de Worldwide Developers Conference 2020 (WWDC20) van start. Dat maakte Apple gisteravond bekend in een persbericht.

In maart dit jaar werd bekend dat Apple de WWDC20, ondanks alle problemen die het coronavirus veroozaakt, niet laat schieten. Het bedrijf uit Cupertino schrapt wel het fysieke gedeelte van de conferentie en gaat aan de haal met een online-only evenement. Eentje die voor ontwikkelaars gratis te bezoeken is.

WWDC20 vanaf 22 juni online

Vanaf 22 juni gaat de virtuele WWDC20 van start in de Apple Developer-app en op de Apple Developer-website. Het is de 31e keer dat het bedrijf uit Cupertino de conferentie organiseert, al is de opzet van het evenement anders dan ooit te voren. Vanwege alle maatregelen omtrent COVID-19 vindt het evenement dit jaar niet plaats in San Jose, maar gewoon online. Volgens Apple’s Senior Vice President Worldwide Marketing Phil Schillers zorgt dit ervoor dat het evenement grootser dan ooit wordt.

Tijdens de 31e editie van WWDC krijgen ontwikkelaars wereldwijd toegang tot de nieuwe versies van iOS, iPadOS, macOS, tvOS en watchOS. Daarbij kunnen ze in gesprek komen met engineers van Apple en zijn ze toegerust om nieuwe apps te bouwen voor de App Store.

Vanaf 22 juni gaat Cupertino los (Afbeelding: Apple)

Swift Student Challenge

Niet alleen gevestigde ontwikkelaars, maar ook beginnende ontwikkelaars hebben een hoop aan WWDC20. Met de Swift Student Challenge kunnen ze hun ideeën delen en zichzelf bewijzen tegenover Apple. Zo laat Craig Federighi, Senior Vice President Software Engineering, in het persbericht weten:

Swift Playgrounds is een app voor iPad en Mac waarin beginnende ontwikkelaars op een interactieve manier leren programmeren met Swift. Jonge ontwikkelaars, die via de applicatie een interactieve scène van drie minuten hebben gemaakt, kunnen deze tot en met 18 mei inleveren voor de Swift Student Challenge. Winnaars krijgen een WWDC20-jack en- buttonset.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Apple gaat vanaf 22 juni los met virtuele WWDC20
Sluiten