Daniel Koster
Daniel Koster Apple 10 jan 2017

Apple werkt met Zeiss aan groots product voor de iPhone

Gaat 2017 hét jaar voor Apple worden? Dat ligt grotendeels aan de iPhone 8, als die überhaupt in 2017 komt. Maar er zijn natuurlijk ook andere ingrediënten die 2017 een succesjaar kunnen maken voor Apple. Dat laat deze samenwerking met Zeiss zien.

Een gerucht, maar eentje die al langer de ronde gaat!

Oké, laten we vooropstellen dat het niet honderd procent zeker is dat Apple met Zeiss samenwerkt. Echter is dit wel een hardnekkig gerucht en niet geheel onverwacht. Zeiss is namelijk een cameraproducent en eentje waar Apple zeker hulp van kan gebruiken.

Dit jaar nog een feit?

Het gerucht gaat al langer de ronde dat Apple een eigen AR-bril wil ontwikkelen. Maar ja, daar heb je heel wat kennis voor nodig. Door met Zeiss samen te werken kunnen de krachten worden gebundeld. Het zou door deze samenwerking zelfs de ambitie van Apple zijn om deze AR-bril nog dit jaar op de markt te introduceren.

Wij zijn benieuwd, kom maar op met dat apparaat!

De komst van een eigen AR-bril is logisch. Natuurlijk is er competitie van bedrijven als Snap Inc. (die met de Spectacles kwamen) en Samsung (die met de Gear VR potten wil breken). Ook met het oog op de volgende iPhone is nieuwe gear altijd een pre.

Geen virtual reality, maar augmented reality!

Tim Cook stelde eerder in het bovenstaande interview al dat hij niet virtual reality, maar augmented reality als de toekomst ziet. Deze samenwerking met Zeiss lijkt daarom erg plausibel.

De AR-bril zul je uiteraard aan je iPhone kunnen koppelen. De bril legt dan een laag over onze echte wereld heen waarbij je allerlei informatie kunt zien en bewerken. Je kunt denken aan het zien van je virtuele agenda, het checken van het weer en meer. Wij zijn benieuwd, kom maar op met dat apparaat!

Reageer op artikel:
Apple werkt met Zeiss aan groots product voor de iPhone
Sluiten