Ontbytes: Limburg zoekt hennepplantages met drones, Apple schaaft ambitie zelfrijdende auto bij en meer

Niets is lekkerder dan de ochtend beginnen met een paar stevige ontbytes. Hierbij de dagelijkse update van het belangrijkste en meest opmerkelijke nieuws over innovatie, waarmee je straks kunt pronken bij de kopieerapparaat. Met vandaag onder meer: in Limburg worden drones ingezet om hennepplantages op te rollen en Apple stelt ambitie voor zelfrijdende auto bij.

Agrariërs zetten drones in om hennepplantages te ontmantelen

In Limburg wordt sinds gisteren gebruik gemaakt van drones om naar hennepplantages te zoeken. Landbouwgrond waarop hoge gewassen worden verbouwd is aantrekkelijk voor criminelen, omdat het gemakkelijk is in die gewassen hennepplantages te beginnen.

Voorheen voerde de politie ‘hennepvluchten’ uit met helikopters. Doordat er steeds minder plantages werden ontdekt richt de politie zich nu meer op de ontmanteling van drugslaboratoria en plantages in huizen. Voor de agrariërs is het wel nog steeds van belang dat er geen hennep in hun maïs terecht komt. Daarom nemen de boeren het heft in eigen handen. 200 boeren doen mee aan het project waarbij met drones naar wiet op de landbouwgrond wordt gezocht.

zelfrijdende auto

Apple verlegt ambities om zelfrijdende auto te maken

Apple werkt op dit moment vermoedelijk aan een zelfrijdende auto die is bedoeld om personeel tussen het Apple‘s oude en nieuwe hoofdkantoor te pendelen. De ambitie om zelfrijdende auto’s voor het grotere publiek te maken lijkt weer te zijn losgelaten. In juni zei CEO Tim Cook dat het bedrijf alleen software maakt voor een zelfrijdende auto. Apple’s hoofddesigner Jonathan Ive wil de auto daadwerkelijk gaan maken.

Door onenigheid tussen het ontwerpteam en de Apple-top is er onduidelijkheid ontstaan over het autoproject. Volgens bronnen van The New York Times heeft het autoteam nu overwogen een grotere focus te leggen op de software van een zelfrijdende auto en minder op de productie van de auto zelf. Er wordt zeer waarschijnlijk wel gewerkt aan een zelfrijdende auto voor het personeel waarop Apple’s software kan worden getest.

Pirate Bay-oprichters verliezen rechtszaak en moeten forse schadevergoeding betalen

Twee oprichters van torrentsite The Pirate Bay moeten een schadevergoeding van ruim 400.000 euro betalen aan platenlabels die door illegale downloads schade hebben geleden. De oprichters Fredrik Neij en Gottfrid Svartholm waren zelf niet aanwezig in rechtbank bij de behandeling van de zaak.

De internationale muziekbrancheorganisatie IFPI en een Finse anti-piraterijgroep spanden de rechtszaak tegen de oprichters van The Pirate Bay aan. Vorig jaar werd ook een andere medeoprichter van de torrentsite veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding. Hij zei dat hij pas over de zaak hoorde toen hij in de media zag dat hij hem al had verloren. Volgens geruchten heeft Sunde de schadevergoeding nog niet betaald.

Snackbyte: LCD Soundsystem lanceert een Virtual Reality project voor nieuwe single

De band LCD Soundsystem heeft in samenwerking met Google’s Data Arts Team een WebVR project gelanceerd voor de nieuwe single ‘Tonite’. Het project, dat Dance Tonite heet, is beschikbaar via HTC VIVE en Oculus Rift. De gebruiker beland in een soort jaren ’80 dancefeest in Miami. Heb je geen VR-headset? Check dan de toffe making-of van de video. Heb je wel een VR-headset? Bekijk ‘m dan ook, gewoon omdat het tof is!

Reageer op artikel:
Ontbytes: Limburg zoekt hennepplantages met drones, Apple schaaft ambitie zelfrijdende auto bij en meer
Sluiten