Mark Hofman
Mark Hofman Smartphones 18 feb 2021

Apple zoekt hulp in Zuid-Korea, LG betrokken bij opvouwbare iPhone

De opvouwbare iPhone van Apple duikt de laatste tijd steeds vaker op. Het lijkt er dan ook sterk op dat het bedrijf achter de schermen druk bezig is met de productie ervan. Volgens bronnen heeft het bedrijf zich vandaag zelfs officieel gemeld in Zuid-Korea.

DigiTimes weet door middel van bronnen binnen Apple’s productieketen te melden dat het bedrijf op de deur van LG’s beeldschermdivisie geklopt heeft. Het Zuid-Koreaanse bedrijf zou betrokken zijn bij de productie van de opvouwbare iPhone.

Apple klopt aan bij LG Display

De opvouwbare iPhone moet uiteraard voorzien worden van een opvouwbaar scherm. Waar eerder al gesproken werd over het feit dat Samsung bij deze productie betrokken zou zijn, lijkt Apple zich dus ook gemeld te hebben bij LG Display. Er is op dit moment alleen nog wel onduidelijkheid of het bedrijf ook daadwerkelijk de panelen gaan leveren op het moment dat de opvouwbare iPhone in productie gaat. Wel lijkt het, volgens de bronnen, zeker te zijn dat LG bij de ontwikkeling van het scherm betrokken is.

Het is zeker weten niet de eerste keer dat LG wordt gelinkt aan de opvouwbare iPhone. De eerste berichten over een soortgelijke samenwerking verschenen al in 2016. Een jaar later kwam zelfs naar buiten dat er binnen het bedrijf een Task Force was ingericht om Apple bij te staan.

Het is op dit moment natuurlijk nog maar de vraag of LG Display de panelen ook gaat leveren. Iets dat we eerlijk gezegd niet snel zien gebeuren. Als het bedrijf ergens goed in is dan is het kwalitatief hoogstaande beeldschermen maken voor televisies, maar op het gebied van opvouwbare beeldschermen voor smartphones heeft het minder succes. Zo toonde het bedrijf tijdens CES 2021 zijn oprolbare smartphone, maar werd ook direct duidelijk dat het beeldscherm ervoor bij een ander bedrijf vandaan komt. Dit terwijl LG al tijden een oprolbare televisie op de plank heeft liggen (en vorig jaar zelfs op de markt bracht).

Concept opvouwbare iPhone. (Afbeelding: Foldable News)

De opvouwbare iPhone

Nadat Samsung in 2019 de Galaxy Fold toonde is de markt voor opvouwbare smartphones steeds groter geworden. De kans is dan ook zeker groot dat Apple het voorbeeld van de concurrent gaat volgen. Zo wist Samsung vorig jaar, met de Galaxy Z Fold 2, een ijzersterk model op de markt te brengen binnen deze categorie. Wat dat betreft heeft de markt heel veel potentie en zou het zeker niet vreemd zijn dat Apple met een opvouwbare iPhone komt.

Alleen zijn het wel geluiden die we al jaren horen en tot op heden nog geen daadwerkelijk product hebben gezien. Wat dat betreft zijn veel mensen sceptisch over een dergelijke smartphone. Al zien we de laatste tijd, zoals eerder gezegd, steeds meer berichten naar buiten komen over het toestel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Apple zoekt hulp in Zuid-Korea, LG betrokken bij opvouwbare iPhone
Sluiten