Mark Hofman
Mark Hofman Apps 1 apr 2021

Apps immens populair: consument spendeert recordbedrag in Q1 2021

Dat consumenten dankzij COVID-19 steeds actiever zijn in de App Store werd eind 2020 al duidelijk. Er worden veel meer applicaties aangeschaft dan in de afgelopen paar jaar en die trend is ook in het eerste kwartaal van 2021 te zien.

In het afgelopen kwartaal werd er maar liefst 32 miljard dollar gespendeerd in zowel de Apple App Store als in de Google Play Store. Een groei van veertig procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Recordomzet voor app stores

Nog nooit eerder was een kwartaal financieel zo sterk voor de Google Play Store en Apple App Store dan het eerste kwartaal van 2021. Waar er vorig jaar in dezelfde periode een bedrag van 23 miljard dollar werd omgezet, hebben de bedrijven nu een gezamenlijke omzet van 32 miljard dollar. Dat is het nieuws dat App Annie vandaag naar buiten brengt. Ondanks het grote verschil met vorig jaar zijn de cijfers niet verrassend. In 2020 werden er in totaal 218 miljard apps gedownload en werd er in het hele jaar een omzet van 143 miljard dollar behaald.

De cijfers van App Annie spreken boekdelen. Waar de Google Play Store goed was voor een omzet van 11 miljard dollar in het eerste kwartaal, haalde Apple 21 miljard dollar binnen. Een groot verschil dat het succes van de App Store goed in kaart brengt. De grootste groei was afkomstig uit de categorieën games, foto’s en video’s en entertainment. In de Google Play Store waren voornamelijk games, sociaal en entertainment populair.

Zoveel gaf de consument uit (Afbeelding: App Annie)

De populairste apps

TikTok is ondanks alle tegenslagen ook in het eerste kwartaal van 2021 met gemakt weer de meest gedownloade applicatie. Het platform wordt opgevolgd door bekende namen als Facebook, Instagram, WhatsApp, Telegram en Zoom. Ook YouTube, Disney+ en Tencent Video groeide hard.

WhatsApp is de laatste weken flink bekritiseerd door de nieuwe gebruiksvoorwaarden die vanaf mei gehanteerd gaan worden. Dat de applicatie in populariteit gedaald is was wel te verwachten, net als de grote groei die Telegram liet zien. Toch was de applicatie niet het meest gedownloade alternatief voor WhatsApp, want die titel gaat naar Signal.

Benieuwd naar 10 geweldige gratis Android-apps? Check dan ook zeker even deze video op ons YouTube-kanaal!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Apps immens populair: consument spendeert recordbedrag in Q1 2021
Sluiten