Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Apps 25 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Waarom je bepaalde apps niet meer kan vinden in de App Store

Het lijkt erop dat Apple de strijd aan gaat met verouderde applicaties in de App Store. Dat laten ontwikkelaars weten op Twitter. Sommige developers kregen onlangs een mail van het bedrijf met de melding dat hun apps uit de winkel gaan verdwijnen. Ze kregen vervolgens dertig dagen de tijd een update uit te brengen om dat te voorkomen.

Het is niet duidelijk hoe Apple bepaalt welke apps wel of niet aan bod komen. Sommige ontwikkelaars laten weten dat hun apps bijvoorbeeld al twee of drie jaar niet geüpdatet zijn. Maar ze vestigen ook de aandacht op een specifieke app, genaamd Pocket God, die sinds 2015 geen enkele update meer ontvangen heeft.

App Store zonder verouderde apps

En vooralsnog mag die app in de App Store blijven staan. Ontwikkelaars snappen er dus niets van en Apple geeft ook vrij weinig duidelijkheid. Het bedrijf heeft hierover in de afgelopen weken niets bekendgemaakt. Wel is er nog een oudere pagina op de officiële website die wat meer duidelijkheid kan verschaffen.

Zo is er een pagina genaamd App Store Improvements, die uitlegt welke strategie Apple hanteert. Op die pagina staat bijvoorbeeld dat de iPhone-maker constant apps onder de loep legt. Apps die “verouderd zijn, zich niet aan de richtlijnen houden of niet meer functioneren zoals beloofd”, worden vervolgens verwijderd.

Komt dit nou helemaal uit de lucht vallen?

Dat geeft dus een klein kijkje achter de schermen van dit proces. Desondanks komt dit nieuws niet helemaal uit de lucht vallen, al kunnen we ons wel voorstellen dat dit rauw op het dak van ontwikkelaars valt. In 2016 kondigde Apple reeds aan de strijd aan te gaan met verouderde apps binnen de digitale winkel.

Destijds was ook al duidelijk dat ontwikkelaars dertig dagen de tijd kregen om een update uit te brengen. Wat nu nog niet duidelijk is, is of Apple de richtlijnen al die tijd hanteerde of er nu meer nadruk op legt. Het kan ook zijn dat nu veel apps verouderd zijn, waardoor meer (vocale) ontwikkelaars ermee te maken krijgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Waarom je bepaalde apps niet meer kan vinden in de App Store
Sluiten