Daniel Koster
Daniel Koster Digital 29 jan 2017

Apps van de week: met Disa 2 WhatsApp versies op je telefoon, nieuwe functie Instagram en meer

Over het algemeen download je niet zo vaak nieuwe applicaties. Maar er is altijd een uitzondering op die regel. Vandaar dat wij, samen met Android Planet en iPhoned, de beste apps van de week voor je selecteren. Niet geschoten is immers altijd mis.

De beste Android-apps van week 4

Fastkey Launcher is mooi én functioneel

Op elke Android-smartphone kun je launchers installeren. Apps die je homescreen een nieuwe look geven. Sommige launchers zijn vooral mooi, maar Fastkey Launcher is ook bijzonder functioneel.

De focus ligt op de zoekfunctie, die op elk moment getoond wordt op je homescreen. Zo kun je direct op zoek naar de app die je nodig hebt. Met handige snelkoppelingen vind je ze zelfs nog sneller.

Dingless rekent af met (te)veel notificaties

Notificaties zijn één van de belangrijkste aspecten van elke smartphone, maar voor je er erg in hebt kunnen ze ook je gehele dag overnemen. Om de minuut komen er immers biepjes binnen over WhatsApp-berichten, mailtjes of buien die in aantocht zijn. Dingless geeft je controle over je notificaties terug.

Met deze app kun je bijvoorbeeld instellen dat WhatsApp en andere apps je maar één keer in de tien minuten lastig vallen, of dat je telefoon niet trilt als-ie ontgrendeld.

Google’s nieuwste functie is nice

Heb je een Android-smartphone, dan is de kans groot dat je de Google-app al hebt. Dat neemt niet weg dat Google de laatste tijd allerlei interessante nieuwe features uitrolt. De meest recente toevoeging: offline zoekresultaten.

Voer je een zoekopdracht in terwijl je geen internetverbinding hebt, dan zal Google je automatisch een notificatie sturen als het internet terug is, ínclusief die zoekresultaten die je zocht. Zo hoef je die belangrijke vraag nooit te vergeten.

Disa is al je berichtenapps in één

WhatsApp, Facebook Messenger, Google Hangouts, Allo, Telegram, je sms’jes: er zijn eindeloos veel manieren voor je vrienden en familie om jou te bereiken. Om te voorkomen dat je al die apps regelmatig naloopt kun je ook Disa. installeren. Een app die alle berichtendiensten bij elkaar brengt.

Bijkomend voordeel: als je zowel Disa als WhatsApp op je smartphone zet, kun je twee versies van WhatsApp op je telefoon gebruiken! Handig als je bijvoorbeeld aparte WhatsApp-accounts voor werk en privé hebt.

Ninja Spinki Challenges is je nieuwe favoriete game

In 2013 was Flappy Bird één van de grootste hypes op het gebied van mobiele games. Een onmogelijk spel dat desalniettemin ontzettend verslavend was. Dong Nguyen, de man achter Flappy Bird, is nu terug. In Ninja Spinki Challenges speel je als een ninja-in-opleiding.

Er zijn zes spannende uitdagingen met ieder verschillende levels die je moet zien te voltooien. Lukt dat, dan kun je een eindeloze modus ontgrendelen om te blijven spelen. Het beste nieuws: het spel is een stuk minder frustrerend dan Flappy Bird.

De beste iPhone-apps van week 4

Pokemon Duel, gaat dat nog aanslaan?

Vanuit het niets bracht The Pokémon Company onlangs Pokémon Duel uit, een compleet nieuwe gratis game voor iOS en Android. De kans is echter klein dat Duel net zo’n grote hype als Pokémon GO zal worden.

In Pokémon Duel neem je het op tegen andere spelers door je team van Pokémon op een veld te verplaatsen. Een soort bordspel dus, maar dan op je iPhone of iPad.

Socratic maakt rekenen simpel

Huiswerk maken is nuttig, maar soms komt het gewoon even niet uit. Voor die momenten is Socratic letterlijk een uitkomst. De app gebruikt de camera van je iPhone om een wiskundig vraagstuk in te scannen en geeft je vervolgens het juiste antwoord. Extra handig: de app laat ook stap voor stap zien hoe ze bij de uitkomst gekomen zijn.

Meitu is een geinige app

Vind jij jezelf altijd goed op selfies staan? De Japanse app Meitu laat zien dat er nog wel het een en ander te verbeteren valt. De overdreven app maakt je gezicht extra mooi, geeft je grotere ogen en een schitterende achtergrond. Haast niet van echt te onderscheiden, toch?

WatchPlayer laat je podcasts op je Watch zetten

De Apple Watch is een goede smartwatch, maar sommige dingen lijkt Apple simpelweg vergeten te zijn. Gelukkig maar dat apps als WatchPlayer dit soort functies alsnog toevoegen.

Met de app kun je een podcast op je Watch installeren, zodat je er vervolgens ook naar kunt luisteren als je geen iPhone in de buurt hebt. Het is zelfs mogelijk om een podcast via je luidsprekers van de Apple Watch af te spelen.

Instagram komt met livestreamen

Instagram timmert lekker aan de weg en heeft ook deze week weer een vermakelijke nieuwe functie voor je in petto. De Instagram Stories-functie heeft sinds kort een livestreamknop, waarmee je direct een livestream kunt starten voor al je volgers.

Na afloop verdwijnt de video weer, dus zorg dat je als kijker op het goede moment inschakelt als je niets wilt missen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apps van de week: met Disa 2 WhatsApp versies op je telefoon, nieuwe functie Instagram en meer
Sluiten