Daniel Koster
Daniel Koster Gaming 26 feb 2017

Apps van de week: Hidden Folks is dé game van het moment, memes maken met Bard Video Assembler en meer

Yes, we hebben weer wat apps voor je geselecteerd die zeker de moeite waard zijn. Zo ga jij Hidden Folks de komende weken helemaal plat spelen. We hebben deze apps trouwens samen met Android Planet en iPhoned voor je geselecteerd.

De beste Android-apps van week 8

Kamergotchi

Kamergotchi is een nieuwe app van Arjen Lubach voor de Tweede Kamerverkiezingen. Als je het spel opent, krijg je een politicus toegewezen, die je vervolgens moet verzorgen door ‘m voldoende eten, aandacht en kennis te geven.

Kamergotchi

Geinig is dat ook actuele nieuwsontwikkelingen aanwezig zijn. Is er veel nieuws over jouw politicus, dan moet je hier rekening mee houden.

Bling.ly

Het nieuwe Bling.ly gaat verder waar de populaire app Musical.ly ophoudt. Met de app kun je namelijk een rol spelen in je favoriete videoclip.

Dit gebeurt via green screen-technologie, waarmee je jezelf gemakkelijk in video’s plaatst. Je hebt gelukkig geen groen scherm nodig voor de app, maar het is wel handig als je over een egale achtergrond en veel licht beschikt.

Bard Video Assembler

Heb je altijd al je eigen meme-filmpjes willen maken, dan moet je Bard Video Assembler eens proberen. De app laat je iedere YouTube-video gebruiken, waarna het jouw taak is om de woorden uit de video in een volgorde te zetten.

Natuurlijk is het mogelijk om meme-filmpjes direct te delen, aangezien Bard van elke video een deelbaar bestand maakt.

Kobo Plus

Bol.com en Kobo kwamen deze week met Kobo Plus, een app waarmee je voor tien euro per maand onbeperkt boeken kunt lezen. In totaal zijn er veertigduizend ebooks aanwezig, waarvan er zo’n zestienduizend in het Nederlands zijn geschreven.

Vooral fijn is dat onbeperkt ook echt onbeperkt is, want je kunt eindeloos boeken downloaden. Ebooks zijn te lezen op je smartphone of tablet, maar er zijn natuurlijk ook verschillende e-readers van Kobo verkrijgbaar.

Ooniprobe

Ooniprobe, een nieuwe app van de makers van het Tor-project, laat je controleren of je internetverbinding gecensureerd wordt of niet.

Met de ‘Web Connectivity’-test check je in welke mate je verbinding kunt maken met het internet. Zo kom je te weten of er ergens iets geblokkeerd wordt in je verbinding, en wat dat precies is.

De beste iPhone-apps van week 8

Instagram

Fanatieke fotografen kunnen voortaan meerdere foto’s tegelijk op Instagram zetten. Heel handig, want zo hoef je heel je tijdlijn niet vol te spammen met de leukste kiekjes van dat ene feestje. In plaats daarvan plaats je een album als een enkele post op het netwerk.

Instagram
Gboard

Nu Gboard de Nederlandse taal ondersteunt, heeft het standaard iOS-toetsenbord er een geduchte concurrent bij. Gboard kan Nederlandse woorden voorspellen, verbetert tikfouten en laat je swipen om extra snel te typen.

Daarnaast verstuur je vanuit Gboard gifs, emoji, afbeeldingen en kun je direct een Google-zoekopdracht starten.

Hidden Folks

Hidden Folks is zonder twijfel de leukste game van het moment. De uit Nederland afkomstige iOS-game plaats enorme zoekplaatjes op je iPhone en iPad, die gevuld zijn met geheimen en grappige situaties.

Hidden Folks

Het geluid van Hidden People verdient een speciale vermelding, omdat deze volledig door iemand ingesproken is. Tik op een boom en je hoort ‘whoeeeesh’ in je oren en poppetjes zeggen vriendelijk ‘hoi’ als je op hun hoofd tikt. Het handgetekende grafische stijltje maakt het feest compleet.

WhatsApp

Als je WhatsApp deze week opgestart hebt, zul je zien dat de chat-app er net wat anders uitziet. Het ‘Status-onderdeel’ is toegevoegd, waardoor WhatsApp in een keer op Snapchat lijkt.

Whatsapp status

Met een Status deel je een foto of video met je vrienden, maar verdwijnt deze na 24 automatisch weer. Met extra bewerk-opties voeg je emoji of een tekening toe aan je status.

Overcast

Podcast-app Overcast heeft een nieuwe lik verf gekregen. De speler is wat groter gemaakt en ziet er anders uit, ook zijn de afspeellijsten een stuk toegankelijker en overzichtelijker geworden.

Dit maakt van Overcast wederom een goed alternatief voor de standaard Podcasts-app van Apple. Zeker als je een Apple Watch hebt, want de Overcast watchOS-app is één van de weinige Watch-apps die we nog fanatiek gebruiken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Apps van de week: Hidden Folks is dé game van het moment, memes maken met Bard Video Assembler en meer
Sluiten