Daniel Koster
Daniel Koster 11 dec 2016

Apps van de week: Nederlandse Bunq is app van het jaar, met Google Santa Tracker naar de kerst toeleven en meer

Dit overzicht maken wij samen met de bazen van Android Planet en iPhoned. Check hun websites voor meer iOS- en Android-plezier.

De beste Android-apps van week 49

1. Netflix offline checken

Je hebt het waarschijnlijk al meegekregen, maar het grootste nieuws op appgebied kwam deze week van Netflix. Je kunt nu namelijk eindelijk je favoriete series en films offline beschikbaar maken.

Druk op de downloadknop en geniet overal van House of Cards, Orange is the New Black of de domste Adam Sandler-films, ook als je even geen mobiel internet hebt.

2. IFTTT en Telegram

Telegram is onlangs voorzien van IFTTT-ondersteuning. Dat maakt de chatdienst nu ideaal voor het aansturen van de slimme apparaten in je huis.

Met IFTTT (een afkorting voor If This Then That) kun je namelijk zogenaamde recepten maken, waarbij je diensten aan elkaar koppelt. Met zelfgemaakte commando’s schakel je via Telegram je lichten uit, open je een playlist op Spotify of verstuur je een berichtje naar wat vrienden.

3. Offline browsen met Chrome

Offline is het nieuwe online, want niet alleen Netflix maar ook Chrome doet mee. De laatste versie van de populairste Android-browser heeft een downloadknop toegevoegd bij elke tab die je opent.

Druk je op die knop, dan wordt de geopende pagina offline beschikbaar gemaakt. Zo kun je een langer artikel teruglezen als je zonder internet zit. De downloadknop werkt zelfs voor video’s en muziek, zodat je altijd toegang hebt tot allerlei mediabestanden.

4. Vertrouwde Contacten, check

Soms is het essentieel om te weten waar je vrienden of familie zijn. Met Vertrouwde Contacten blijf je daarvan automatisch op de hoogte. In deze nieuwe app van Google selecteer je zelf wie je ‘vertrouwde contacten’ zijn.

Met een druk op de knop vraag je vervolgens hun locatie. Zij kunnen daarvoor binnen vijf minuten toestemming geven. Doen ze dat niet, dan wordt automatisch hun laatste bekende locatie doorgestuurd, zelfs als het toestel offline is of uit staat. Ook kun je er voor kiezen automatisch je locatie continu te delen.

5. Leef naar de kerst toe met de Google Santa Tracker

Sinterklaas is weer het land uit, dus de kerstboom kan het huis in. Bij Google bereiden ze zich al voor op de komst van de kerstman, met de Santa Tracker-app.

Pas op kerstavond kun je via deze app zien waar deze bebaarde goedzak zich bevindt, maar in de tussentijd valt er ook genoeg te beleven. De app beschikt over acht spelletjes en biedt ook ondersteuning voor zowel Android TV als Android Wear.

De beste iPhoned-apps van week 49

1. Nederlanders maken Bunq, de beste iPhone-app van het jaar

We mogen trots zijn: Nederlanders hebben één van de beste iPhone-apps van het voorbije jaar gemaakt. Bank-app Bunq werd deze week verkozen door Apple zelf. In de App Store-lijst is de app te vinden tussen andere grote namen als Prisma en Clash Royale.

Dat is behoorlijk wat eer voor dit stukje Hollands Glorie. Bunq biedt dan ook gebruiksvriendelijker bankieren, met onder andere gemakkelijke opties om betalingen naar vrienden te verrichten. De dienst liet aan iPhoned weten dat het binnenkort internationaal hoopt te gaan.

2. Voetbalscores bijhouden met Forza

Er is geen betere app om op de hoogte te blijven van voetbalscores dan Forza. Deze app biedt (live) scores, statistieken, en zelfs video-hoogtepunten van honderden voetbaldivisies over de hele wereld. Door op een wedstrijd te tikken, kun je live de hoogtepunten volgen op een handige tijdlijn.

Je ziet het als een doelpunt valt, maar ook als er een wissel plaatsvindt, iemand geblesseerd raakt of als er kaarten uitgedeeld worden. Soms verschijnen er ook snel video’s in de app van doelpunten, zodat je echt niets hoeft te missen.

3. Lekker lachen met #Laugh

Kunstzinnigere apps dan #Laugh zijn er nauwelijks te vinden in de App Store. In deze app maak je een opname van je eigen lach. De geluidsgolven van die lach worden vervolgens getoond op een basisvorm naar jouw keuze, zoals een kubus of geometrische driehoek.

Het geluid van je lach bepaalt de vorm van je basisvorm: hij groeit, krimpt, vibreert op het ritme van je stem. Ook kun je in #Laugh de lachsterren van andere gebruikers terugvinden.

4. Tweak je selfies met FaceTune 2

We zijn niet allemaal geboren met het ideale selfiegezicht. Soms moet je er net wat meer moeite in stoppen om de perfecte pose te vinden. FaceTune 2 helpt je een handje.

Deze app laat je bijvoorbeeld je puistjes wegpoetsen, voegt wat extra glans toe aan je wangetjes of maakt je achtergrond een kekker. Daarnaast zijn er nog een groot aantal in-app aankopen om je selfies nog wat extra shine te geven.

5. Hele boeken schrijven in Bear

Notitie-apps voor de iPhone zijn er al genoeg, maar er zijn er maar weinig die zo mooi ogen als Bear. De app bestaat uit een menu waarin je notities via veelzijdige tags worden gesorteerd. Je kunt je notities aan elkaar verbinden, zodat je altijd de juiste aantekeningen bij elkaar hebt.

Behalve dan de berentekeningen die tijdens de uitleg worden getoond, is Bear een zeer rustgevend programmaatje waar je zelfs een heel boek in kunt schrijven.

Reageer op artikel:
Apps van de week: Nederlandse Bunq is app van het jaar, met Google Santa Tracker naar de kerst toeleven en meer
Sluiten