Daniel Koster
Daniel Koster Apps 12 feb 2017

Dé apps van deze week: YouTube Go laat je offline video’s kijken, films vinden met Popcorn en meer

Yes, het is weer tijd voor de apps van de week. Wellicht download jij niet echt nieuwe apps, maar deze zijn wel de moeite waard. Wat dacht je van het offline kunnen checken van video’s via YouTube Go? Thanks Android Planet en iPhoned voor het samenstellen van deze lijst!

De beste iPhone-apps van week 6

Nieuwe functie voor ING

Heb jij een iPhone die op iOS 10 draait? Dan kun je voortaan geld overmaken naar je contactpersonen via iMessage. Door de iMessage-app van ING te downloaden kun je gemakkelijk een betaalverzoek versturen. Via iMessage hoef je bovendien niet eens in te loggen op je eigen account: de app maakt simpelweg een url aan die je meteen met je vrienden kunt delen.

Facebook kent handige update

Facebook wil nu ook de weer-app op je iPhone vervangen. In de app is een uitgebreid overzicht toegevoegd met de weersverwachting voor de komende vijf dagen.

Deze voorspelling is gebaseerd op je huidige locatie, al kun je in de app ook aangeven dat je de weersituatie van andere plaatsen wilt bekijken. De ingebouwde weer-app is sinds deze week voor iedere gebruiker beschikbaar.

Popcorn is je filminspiratie

Geen idee welke film je vanavond moet gaan kijken? Popcorn combineert het ontdekken van films met de bekende swipe-bediening van Tinder. Zo kom je de populairste films van het moment tegen en kun je razendsnel aangeven of je er meer over wil weten of liever verder zoekt naar iets anders.

Pixelcraft is de game van de maand!

Op zoek naar een vermakelijke game om de tijd te doden? Bij Pixelcraft ben je aan het juiste adres. Het klassiek ogende spel steekt goed in elkaar, en is ook nog eens helemaal gratis te downloaden.

In de game klim jij in de cockpit van een ruimteschip. Vervolgens neem je het op tegen ontelbaar veel vijanden en ontwijk je net zoveel dodelijke obstakels.

Good Dogs! is een vreemde, hilarische app

De vreemdste app van deze week is direct ook onze favoriet. Good Dogs! doet zijn naam eer aan en is een endless runner met komisch ogende hondjes in de hoofdrol.

Probeer zo ver mogelijk te komen, verzamel wat botjes onderweg en haal de hoogste score. Ideaal als je even geen zin hebt in serieuze apps en toch je iPhone niet los wil laten dus.

De beste Android-apps van week 6

Offline video’s checken met YouTube Go

Hoewel databundels steeds groter worden, kijken we YouTube zelden onderweg. Dat is jammer, want de trein of bus is de ideale plek om video’s te checken. YouTube Go laat je video’s downloaden. De dienst is nog niet in de Nederlandse Play Store te vinden, maar via een APK-mirror. kun je ‘m toch downloaden.

Unified Remote laat je je apparaten op afstand aansturen

Gebruik jij je computer vaak ook als multimediamachine op een feestje? Heb je je laptop nodig tijdens een presentatie? Dan is het handig om je smartphone als afstandsbediening te gebruiken met Unified Remote.

Met deze Android-app kun je vrijwel je hele pc aansturen, inclusief de muis, het toetsenbord en andere apparaten die eraan gekoppeld zitten. Muziek pauzeren, door presentaties bladeren of zelfs extra acties uitvoeren met nfc-tags: kan gewoon allemaal.

Google Cloud Search bundelt al je verschillende Google-accounts

Je Google-account barst naar alle waarschijnlijkheid van de persoonlijke informatie, van e-mails in Gmail tot documenten in Google Drive. Dan zijn er ook nog afspraken, contacten en zelfs groepsgesprekken. Met Google Cloud Search heb je eindelijk één app waarmee je al die documenten kunt doorzoeken.

Hoef je niet meer allerlei losse apps in te duiken. Eén groot nadeel: de app is voorlopig alleen beschikbaar voor zakelijke G Suite-gebruikers. Heb je een ‘gratis’ Google-account, dan zul je moeten wachten.

Pocket Plays is een simpel alternatief voor je homescreen

Launchers zijn alternatieve homescreens voor Android die vaak talloze extra features toevoegen. Sommige launchers houden het echter iets simpeler, zoals Peek Launcher. De focus ligt hierbij vooral op het zo snel mogelijk toegang bieden tot je meest gebruikte apps.

Onderaan in beeld verschijnt namelijk een ouderwets T9-toetsenbord. Op basis van je appgebruik worden daaronder de apps die je het vaakst nodig hebt verstopt. Zo is WhatsApp, Snapchat of Facebook met één druk op de knop geopend.

Fire Emblem Heroes is Nintendo’s tweede mobiele game

Nintendo bracht deze maand zijn allereerste game voor Android uit. Fire Emblem Heroes is een strategiespel waarin je met jouw helden strijdt tegen een team van vier vijanden. Daar komt behoorlijk wat tactiek bij kijken.

Helden met pijl en boog hebben een groter bereik, terwijl je met een groot zwaard meer schade aanricht maar ook moeilijker ontsnapt. Het spel is, in tegenstelling tot Super Mario Run, volledig gratis. Met in-app aankopen kun je wel nieuwe helden ontgrendelen.

YouTube Go is natuurlijk awesome, maar er zijn nog veel meer apps die je leven ten goede komen. Wat dacht je van de beste Android– en iOS-apps van 2016?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Dé apps van deze week: YouTube Go laat je offline video’s kijken, films vinden met Popcorn en meer
Sluiten