Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 14 jan 2019

Aquaman zet 1 miljard om: succesvoller dan The Dark Knight

Aquaman wist vorige week Wonder Woman te passeren op het gebied van omzet. Hierdoor werd de film van James Wan de meest succesvolle DC film sinds The Dark Knight Rises en was het de beste presterende DCEU film, aangezien TDKR daar niet bij hoort. De verwachting was dat Aquaman de magische grens van 1 miljard dollar zou overschrijden en zich toe zou voegen in het rijtje met The Dark Knight en The Dark Knight Rises. Iets wat het op dit moment ook echt gedaan heeft.

Aquaman behaalt 1 miljard dollar omzet

Regisseur James Wan heeft het gigantische succes van zijn Fast & Furious 7 herhaald. De beste man smeet vorige maand Aquaman de bioscopen in, welke op dit moment een omzet heeft behaald van 1 miljard dollar. Sterker nog: de film heeft een omzet van 1.02 miljard dollar. Hiermee zet het Aquaman in een uniek rijtje met The Dark Knight en The Dark Knight Rises. Het is namelijk de derde DC film die mijlpaal weet te behalen. Een prestatie waar James Wan, geheel terecht, ontzettend trots op is.

Aquaman is de eerste DCEU film die deze magische grens weet te overschrijden, aangezien The Dark Knight en The Dark Knight Rises geen onderdeel waren van dit universum. Warner Bros’ Batman Versus Superman: Dawn of Justice (873.6 miljoen dollar) en Wonder Woman (821,8 miljoen dollar) waren de enige twee DCEU films die nog een beetje in de buurt kwamen van deze mijlpaal. Justice League, waar de superheld ook te zien was, haalde slechts 659 miljoen dollar op.

Voorbij The Dark Knight Rises?

De enige film die nog voor Aquaman staat, voor de titel van ‘succesvolste DC film aller tijden’, is The Dark Knight Rises. Beide films wisten de 1 miljard dollar grens ook te overschrijden, maar The Dark Knight Rises wist nog net iets meer binnen te halen. Zo had The Dark Knight een omzet van 1.004 miljard dollar en The Dark Knight Rises zo’n 1.08 miljard omzet. Een grens die Aquaman waarschijnlijk ook gaat overschrijden, aangezien de film pas net een maand in de bioscopen draait. Daar komt ook nog eens bij kijken dat hij in Japan nog uit moet komen.

Terwijl de prestatie bijzonder knap is, zijn er wel minder mensen naar Aquaman gegaan dan naar The Dark Knight (Rises). In het afgelopen decennium zijn de prijzen voor een bioscoopkaartje pittig duurder geworden, wat ervoor zorgt dat deze grens makkelijker te behalen is dan 11 jaar geleden toen The Dark Knight verscheen. Maar knap blijft het wel.

Reageer op artikel:
Aquaman zet 1 miljard om: succesvoller dan The Dark Knight
Sluiten