Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 3 jan 2019

Aquaman meest scorende DC film sinds The Dark Knight Rises

Waar de series van DC het nog altijd goed blijven doen op televisie, gaan de films in de bioscoop alles behalve lekker. Of het nu gaat om Suicide Squad, Justice League of Batman versus Superman: ze vielen allemaal tegen. Maar waar Wonder Woman DC eindelijk weer hoop gaf, weet Aquaman het helemaal af te maken. De film is ontzettend succesvol, zet belachelijk veel geld om en is op weg om The Dark Knight te evenaren. 

Groot succes voor Aquaman

James Wan’s Aquaman is keihard onderweg om DC eindelijk weer eens positief op de kaart te zetten. Na veel teleurstellingen als Suicide Squad, was het grote publiek eigenlijk wel klaar met de films van Warner Bros. Maar waar Wonder Woman een aardig succes wist te behalen en DC weer wat ruimte wist te geven, walst Aquaman daar als een malle overheen. De hype rondom deze film was ontzettend hoog en weet daar, in tegenstelling tot Justice League en Batman versus Superman, ook echt aan te voldoen. De film scoort als een malle en zet ontzettend veel geld om. Zelfs dusdanig veel dat het zomaar eens evenveel geld om kan zetten als The Dark Knight en The Dark Knight Rises.

Het meest recente succes van DC en Warner Bros. was Wonder Woman. Deze film, welke in 2017 het daglicht zag, zette zo’n 821.8 miljoen dollar om. Aquaman gaat daar nu dus overheen met een omzet van 822 miljoen dollar. Wanneer je bedenkt dat Aquaman nog geen maand in de bioscoop draait, zou het zomaar eens een gooi kunnen doen op een omzetrecord. Voorheen wisten alleen DC films The Dark Knight en The Dark Knight Rises meer dan 1 miljard dollar op te halen. Kans dat Aquaman de derde film wordt die deze magische grens overschrijdt is aanzienlijk groot.

Mocht de film dit nu behalen of niet: er is geen twijfel over mogelijk dat Aquaman de meest succesvolle DC film is sinds The Dark Knight Rises.

Reageer op artikel:
Aquaman meest scorende DC film sinds The Dark Knight Rises
Sluiten