Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 20 mei 2019

Aquaman regisseur maakt pilot magische Netflix serie

Je kunt over Netflix zeggen wat je wilt, maar niet dat de streamingdienst haar aanbod niet blijft vernieuwen. Onlangs werd er weer in een nieuw project aangekondigd, dit keer een serie met strijdlustige tovenaars in de hoofdrol. De eerste aflevering blijkt geregisseerd te gaan worden door niemand minder dan James Wan, wiens films je ongetwijfeld zult kennen.

Netflix: The Magic Order

Met hits als Aquaman en Furious 7 heeft James Wan zich meerdere malen weten te bewijzen als regisseur. Vandaar dat men hem nu een heel ander project heeft toevertrouwd, namelijk een stripverfilming voor Netflix. Het gaat hier om een serie rondom The Magic Order, dat volgens sommigen een mix is tussen Harry Potter en Batman. Wij hebben alvast een trailer.

Het verhaal zou draaien om vijf families welke overdag een heel normaal leven leiden. In de avond veranderen ze echter in tovenaars die de strijd met het kwaad aangaan. Ondanks dat er al genoeg superhelden series zijn vermoedden we dat het tover-element een leuke toevoeging zal zijn. Al helemaal als je naar het bronmateriaal kijkt.

Kingsman en Kick-Ass

Het geheel is namelijk gebaseerd op een comic van Mark Millar. Dit is dezelfde man die ook verantwoordelijk was voor de strips waarop Kick-Ass en de Kingsman films gebaseerd zijn. Wie bekend is met deze films weet dat het alles behalve suffe verhalen zijn. Er is juist veel ruimte voor humor en zelfspot, wat in The Magic Order waarschijnlijk ook naar voren zal komen.

De afleveringen worden geschreven door Lindsay Beer, die ook betrokken is bij de aankomende sciencefictionfilm Chaos Walking. In combinatie is het bijna onvermijdelijk dat het drietal kwaliteit gaat afleveren.

Ondanks dat er een trailer is heeft men helaas nog niets bekend gemaakt over wanneer de serie zal uitkomen. Gelukkig hebben wij hier een overzichtje met films die wel binnenkort naar de streamingdienst komen.

Reageer op artikel:
Aquaman regisseur maakt pilot magische Netflix serie
Sluiten