Ilona Braam
Ilona Braam Gadgets 12 jul 2018

Dit Nederlandse bedrijf gaat ons bevrijden van onze bureaus

Dagelijks zitten we met z’n allen behoorlijk wat uurtjes achter de computer en steeds meer onderzoeken lijken aan te tonen, dat de hele dag zitten helemaal niet goed is voor de gezondheid. Tim Cook geeft zelfs aan dat volgens doktoren lang zitten “het nieuwe kanker” zou zijn en kocht staande bureaus voor zijn Apple Park medewerker. Twee stagiaires bij de Nederlandse Greenhouse Group komen met een andere oplossing voor het “zit-probleem”. Ze willen namelijk augmented reality inzetten om iedereen gezond te houden.

Niet meer zitten dankzij Meta 2 AR headset

Daarvoor gebruiken ze de Meta 2 AR headset. Het doel is om mensen van hun bureaustoel af te krijgen, maar niet simpelweg door ze achter een bureau te laten staan. De headset zou er namelijk voor zorgen dat het meteen ook een leuke ervaring wordt en dat je meteen ook wat lichaamsbeweging krijgt tijdens het werk.

Meta 2 AR

Workout tijdens het werk

De twee stagiaires waar het om gaat zijn Anne Kok en Max Otten. Samen bedachten ze verschillende nieuwe manieren om de dagelijkse taakjes op de computer wat gezonder te maken. De headset zou dienen als de voornaamste manier van interactie. Op een speelse manier zouden werknemers wat meer lichaamsbeweging krijgen, dan alleen met de vingers op een keyboard typen.

Meta 2 AR headset

Speelse manier van werken

Zo zou het inloggen op de computer een soort golf spelletje worden en moet je twee handen gebruiken om toegang te krijgen tot je laptop. Een ander voorbeeld is dat je virtueel een stuk papier moet pakken, wanneer je een email wilt gaan schrijven. Als je klaar bent, kun je hem versturen door hem als een basketbal weer weg te gooien.

Meta 2 AR headset

Stiekem even zitten

Hoewel de headset in principe voor alles gebruikt zou kunnen worden, is het af en toe toch fijner om bepaalde dingen nog met een keyboard te doen. Als je snel een mailtje wilt typen, kun je wel in AR het papier pakken. Maar het typen zelf gaat dan toch sneller met een keyboard. Optioneel zouden werknemers dan toch af en toe weer aan het bureau plaats kunnen nemen om dat soort precieze taakjes uit te voeren.

Nog even wachten

Op het moment is het project nog niet zover om al op de markt te brengen. Het idee klinkt echter wel veelbelovend en zou ons eindelijk kunnen redden van de eeuwige bureaus. We moeten wel zeggen dat de hele dag staan toch ook niet op de ultieme oplossing lijkt. Misschien kunnen ze meteen ook een soort anti-gravity apparaat maken. Zo kunnen we de vermoeide voeten af en toe even laten rusten, zonder weer plaats te nemen achter een bureau.

Mocht je je af en toe dan toch weer achter een bureau vinden om even iets te typen, dan zijn dit vijf onmisbare gadgets om op je bureau te hebben staan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Venture Beat

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Dit Nederlandse bedrijf gaat ons bevrijden van onze bureaus
Sluiten