Ilona Braam
Ilona Braam Home 18 aug 2017

Probeer eens verschillende kapsels uit met deze magische AR spiegel

Axe heeft een nieuwe manier gevonden waardoor je vrouwen massaal aantrekt: een nieuw kapsel. In een popup winkel in Dublin worden bezoekers aangemoedigd om ook eens een nieuwe stijl te proberen. Het hoogtepunt van deze transformatie is de Magic Mirror. Een augmented reality spiegel, die je akelig realistisch laat zien hoe sexy je er met verschillende kapsels zou uitzien.

Spiegeltje spiegeltje aan de wand

Om de Magic Mirror te gebruiken sluit je deze eerst aan op een smartphone. Via de app stel je vervolgens in wat voor soort haarstijlen je voorkeur hebben. Vervolgens toont de AR spiegel je een zestal verschillende kapsel. Het leuke aan de spiegel is dat je deze haarstijlen ook daadwerkelijk op je eigen hoofd ziet. Op deze manier weet je meteen wat wel en niet voor je werkt.

Magic Mirror

AR-spiegel is HD-televisie met face tracking technologie

De spiegel gebruikt een HD-camera om het ‘slachtoffer’ te filmen en laat de beelden vervolgens op een HD-tv zien. Het gaat dus niet om een echte spiegel, maar om een vermomd HD-scherm. Het systeem maakt gebruik van facial targeting en face-tracking technologie om het kapsel op je hoofd te houden. Door de tracking technologie kun je zelfs je hoofd bewegen en van verschillende kanten naar je nieuwe look kijken. In de popup winkel staat tijdens het kappen ook een medewerker klaar om via de app het kapsel nog te kunnen tweaken.

Magic Mirror AR spiegel

Game engine technologie voor realistisch ogende kapsels

De magische AR-spiegel is gemaakt in samenwerking met UNIT 9 en het kantoor van 72andSunny uit Amsterdam. De ontwerpers gebruiken game engine technologie om de kapsels er zo echt mogelijk uit te laten zien. De Magic Mirror is nu het middelpunt van belangstelling in de eerste Axe popup winkel in Dublin, maar hopelijk zien we hem ook een keer in Nederland verschijnen. Mocht je ‘m overigens zoeken. Het merk Axe in Ierland onder de naam Lynx en heet het daar dus de Lynx: Magic Mirror.

Magic Mirror Game Engine technologie

De laatste tijd duiken er steeds meer interessante spiegels op, die meer doen dan alleen je spiegelbeeld tonen. Neem bijvoorbeeld de Duo AI Computer. Met deze slimme spiegel beheer je je hele smarthome, terwijl je checkt of je haar nog wel goed zit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Lynx

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Probeer eens verschillende kapsels uit met deze magische AR spiegel
Sluiten