Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Gadgets 18 mei 2018

Met deze AR tandenborstel houdt zelfs jouw kind van tandenpoetsen

Veel volwassenen vinden tanden poetsen een vervelend karweitje, maar voor kinderen is het vaak al helemaal een hel. Er is niks aan, het is eng en (volgens kinderlogica) nergens voor nodig. Het lijkt er echter op dat kinderen vanaf juli tandenpoetsen een stuk leuker gaan vinden. Dan komt namelijk Brush Monster: de AR tandenborstel voor kinderen.

Poetsen was nog nooit zo verslavend

Brush Monster is een poging om kinderen op een leuke manier te leren over hoe ze hun tanden moeten poetsen en ze te stimuleren om het tandenpoetsen ook daadwerkelijk uit te voeren. De AR tandenborstel doet dat door samen te werken met een app en de kinderen op een leuke manier bezig te houden met verslavende elementen uit spelletjes, zoals het uitdelen van een stikkers en level sterren aan het einde van elke poetsbeurt.

Brush Monster AR tandenborstel

Feedback en filters tijdens poetsen

Tijdens het poetsen krijgen de kids op hun smartphone te zien waar ze moeten poetsen en hoe lang ze dat moeten doen. De AR tandenborstel is hiervoor uitgerust met een bewegingssensor en een timer, zodat hij precies weet welke gebieden je wat beter had moeten poetsen. Wat er ook tijdens het poetsen gebeurt is dat de kinderen in AR allerlei Instagram-achtige filters rondom hun hoofd zien op de smartphone om het nog leuker te maken. Deze wisselen dagelijks, zodat het niet saai wordt.

Brush Monster AR tandenborstel

Tandenpoets-rapport voor ouders

Als er goed wordt gepoetst, zullen de tanden die te zien zijn tijdens het poetsen steeds witter worden als beloning. Aan het einde van de poetsbeurt mag er nog een selfie gemaakt worden met een monstertje naar keuze. Daarna wordt er een rapport gemaakt met hoe goed er is gepoetst, die je als ouder kunt bekijken. Zo hoef je er niet bij te zijn, maar kun je nog wel controleren of alles goed gaat.

Brush Monster AR tandenborstel

Pledgen voor je AR tandenborstel

Als je denkt dat dit de oplossing is voor jouw kindje van drie tot acht jaar, kun je de Brush Monster AR tandenborstel bestellen via Kickstarter. Het is wel zo dat het project alleen ook uitgevoerd wordt, wanneer ze tegen 14 juni het inversteringsdoel hebben bereikt. Deze staat op 16.944 euro, maar op het moment hebben ze nog maar op 1.695 euro binnengehaald. Met een pledge van 49 euro kun je ze helpen om dichter bij hun doel te komen en krijg je hopelijk ook in juli de bijzondere tandenborstel binnen.

Ook voor volwassenen zijn er allerlei slimme tandenborstels om je beter te helpen poetsen. Gebruik één van deze vijf tandenborstels en je scoort zeker punten bij je tandarts.

Kickstarter

Reageer op artikel:
Met deze AR tandenborstel houdt zelfs jouw kind van tandenpoetsen
Sluiten