Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 29 nov 2017

Deze slimme tandenborstel gebruikt kunstmatige intelligentie om je gebit stralend te houden

Apparaten welke zijn uitgerust met een kunstmatige intelligentie duiken overal op en dus waarom ook niet een tandenborstel. Er zijn al een tijdje verschillende slimme tandenborstels op de markt, die je helpen om nog beter te poetsen. Ara van Kolibree zou echter, volgens de makers, de eerste slimme tandenborstel zijn met kunstmatige intelligentie. 

Ara moet tandenpoetsen leuk maken

Tandenpoetsen moeten we allemaal doen, maar het kan soms een hele opgave zijn om het ook daadwerkelijk uit te voeren. Kolibree hoopt met Ara de algemene conditie van mensen hun tanden te verbeteren, door het zorgen voor je tanden leuk en toegankelijk te maken voor iedereen. Dit doet het bedrijf door Ara te koppelen aan een app, waardoor het tandenpoetsen een stuk interactiever wordt en je nauwkeurig kunt bijhouden hoe het met je poets skills gaat.

Ara Kolibree slimme tandenborstel

Slimme tandenborstel laat zien waar je nog moet poetsen

Als eerste helpt de slimme tandenborstel je door ervoor te zorgen dat je lang genoeg bezig bent. Hij blijft twee minuten aan, zodat je weet dat je nog even door moet gaan. Het gaat echter natuurlijk niet alleen om hoe lang je poetst, maar ook hoe goed je dit doet en of je wel overal langs bent geweest. Het heeft natuurlijk geen zin om die ene kies sprankelend schoon te houden, terwijl de rest van je gebit vergaat. Om je te helpen zie je tijdens het poetsen een 3D model van je mond, welke je laat zien waar je al hebt gepoetst en welke gebieden in je mond nog onderhanden genomen moeten worden.

Ara Kolibree slimme tandenborstel

Wekelijks verslag van je poets-prestaties

Behalve het 3D beeld krijg je ook een percentage te zien van je voortgang met het poetsen van alle oppervlakken. Dit speelt meteen in op het ego van veel mensen, welke uiteraard 100 procent zullen proberen te halen (in ieder geval de eerste paar keer). Om je extra te motiveren krijg je elke week een soort verslag van je poets-prestaties. Zo zie je in een oogopslag wat er moet verbeteren en op welke dagen je blijkbaar niet even gemotiveerd was.

Ara bestellen

De  prijs van de slimme Ara valt op zich mee als je hem vergelijkt met andere slimme tandenborstels zonder kunstmatige intelligentie. Hij is beschikbaar via de Kolibree website voor 129 euro exclusief btw. Om hem naar Nederland te laten komen, betaal je  nog 15,8 euro aan verzendkosten.

Zoals gezegd zijn er naast Ara ook andere slimme tandenborstels, die je helpen om je gebit stralend te houden. We hebben een paar van de beste exemplaren voor je op een rijtje gezet.

Digital Trends

Reageer op artikel:
Deze slimme tandenborstel gebruikt kunstmatige intelligentie om je gebit stralend te houden
Sluiten