Araig-vest geeft feedback tijdens het gamen

Tegenwoordig heeft bijna iedere gamecontroller een trilfunctie, die via vibraties duidelijk maakt dat er iets aan de hand is in je computerspel. Het zou toch veel mooier zijn als deze ‘rumble’ direct op je lichaam te voelen is? Een vest dat trilt als je valt, of een tik uitdeelt als je geraakt wordt door een kogel, noem maar op.

 
Een paar jaar geleden verscheen het 3rd space vest, dat feedback uit een game naar je lichaam overbracht. Het werd echter geen succes, enerzijds omdat lang niet alle games ermee werkten; anderzijds omdat het vest werkte met luchtcompressie (het ding bromde, siste en maakte gewoon erg veel kabaal). Vanuit technisch oogpunt lijkt de Araig (acroniem van ‘As Real As It Gets’) een stuk levensvatbaarder.

De Araig heeft een ingebouwde ‘surround sound’-set, vibreert (zowel hard als zacht, plaatselijk, of op je gehele bovenlichaam) en kan een bepaalde impact op je lichaam simuleren. Het lijkt erop dat dit gebeurt met electroden die spieren laat samentrekken, als een soort spasme.

 
Op Kickstarter kun je het project steunen, maar het is wel belangrijk om te weten dat het een lang termijnplan is: op z’n vroegst verschijnt de Araig pas in december 2014! Als je backer wordt, kun je wel meedenken over het ontwerp en suggesties doen voor het uiteindelijke vest. Voor ongeveer 250 euro steun je de Araig, en krijg je een exemplaar als het plan slaagt.

Zie je je jezelf al gamen met dit feedback-vest? Gecombineerd met de Oculus Rift kan dit echt insane VR-games opleveren!

Reageer op artikel:
Araig-vest geeft feedback tijdens het gamen
Sluiten