Ilona Braam
Ilona Braam Home 17 sep 2017

Zak weg in de jaren negentig met deze Arcade Sofa

De jaren negentig staan bekend om een heleboel dingen die zo op je guilty pleasures lijstje kunnen. Maar één absolute topper uit het boyband tijdperk waren de arcade games. Deze beleefden een ware opleving met spelletjes zoals Street Fighter II en Mortal Kombat. Tegenwoordig zijn de arcades in de vergetelheid geraakt en zitten we liever op de bank met de xboxen, wii’s en playstations. Om toch nog een vleugje van dat kleurrijke tijdperk terug te halen heeft design studio Harow iets briljants gemaakt: de Arcade Sofa.

Arcade kast als comfortabele sofa

Het is waar dat je vriendin hem waarschijnlijk foeilelijk vindt en je verbiedt hem in de woonkamer neer te zetten. Maar daar zijn tenslotte toch mancaves voor? De Arcade Sofa is een comfortabel uitziende bank, waarop je vele uren aan gameplezier kunt beleven in true arcade style. Hij meet 125 mm x 110 mm x 150 mm en is gemaakt van gerecycled hout, staal en fluweel. Hij is dus zelfs ook nog een beetje goed voor het milieu.

21 verschillende uitvoeringen

Omdat iedereen toch een eigen stijl heeft en arcade games niet maar in één smaak komen, bestaat de sofa in eenentwintig verschillende uitvoeringen. Uiteraard zien we een street fighter design voorbijkomen, maar ook Pokémon en een Pussy Wagon passeren het revue. Behalve verschillende kasten om de bank, wordt ook gevarieerd met de fluwelen bekleding. Harow geeft wel aan dat er geen samenwerkingsverband bestaat tussen het bedrijf en de verschillende merken en logo’s, welke in de designs zijn gebruikt.

Flirten voor je sofa

Helaas wordt er op de officiële website niks vermeld over de prijs en hoe je je eigen Arcade Sofa kunt bemachtigen. Je kunt natuurlijk altijd een mailtje sturen naar Harow om je dringende behoefte aan de sofa duidelijk te maken. Ongetwijfeld zul je dan snel een mailtje terug krijgen, want Harow lijkt erg gecharmeerd te zijn van geeks. De Arcade Sofa slogan is dan ook: Geeks are changing the world, be proud to be geek! Misschien moet je in je mailtje dan een paar van deze openingszinnen gebruiken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Harow

Reageer op artikel:
Zak weg in de jaren negentig met deze Arcade Sofa
Sluiten