Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 23 okt 2018

Tover je tafel om naar een arcadekast met de Picade

Het spelen van arcadegames is en blijft heerlijk om te doen. In de jaren negentig en begin 2000 kon je in elke cafetaria wel een arcadekast vinden waar je dan je zuur verdiende guldens in kon stoppen. Ook tijdens vakanties naar Frankrijk met de verschillende arcadekasten daar ben ik los gegaan. Vandaag de dag vind je de arcadekast alleen nog maar op speciale plekken, tenzij je in Japan bent, want daar vind je ze nog overal. De makers van de Picade willen daar iets aan doen. De Picade is een kleine arcadekast die je op je tafel zet en dan al je favoriete games van vroeger kan spelen.

Ga los met de Picade

De Picade draait op een Raspberry Pi, die overigens niet bij aankoop van de kast zelf wordt geleverd. Deze moet je namelijk nog los kopen, net als stroom voor de Raspberry Pi en een micro-SD kaart om daar je emulatoren en verschillende roms op te laten draaien. Wat je wel krijgt is een kastje inclusief een beeldscherm waar je direct je favoriete games op kan spelen. De trailer hieronder geeft je een goed idee van wat je straks kunt verwachten.

Je hebt een 8 inch scherm dat met een klassieke 4:3 formaat op een resolutie van 1024 bij 768 de games op het beeldscherm tovert. Daarnaast heb je een klassieke arcadestick en zes actieknoppen, waarmee elke game goed speelbaar moet zijn. De set wordt geleverd met een gebruiksaanwijzing hoe je de Raspberry Pi moet aansluiten en de maker er van stelt dat iedereen het in elkaar kan zitten. Op de website is daarnaast ook een tutorial te vinden in videovorm hoe je alles in elkaar zet.

Picade

Op het moment van schrijven zijn er nog 36 exemplaren beschikbaar. Een losse Picade kost 150 Britse Pond, wat neerkomt op zo’n 170 euro. Een losse Raspberry Pi en 16 GB micro-SD kaart kun je voor 32 en 9 pond respectievelijk er bij kopen, zodat je op de stroom na gelijk klaar bent. Toch liever wat modernere games spelen? Kijk dan hier.

Reageer op artikel:
Tover je tafel om naar een arcadekast met de Picade
Sluiten