Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 25 feb 2018

Wat nou slimme speakers? Archos komt met slimme displays

De slimme speaker markt is booming en steeds meer bedrijven komen met hun eigen exemplaar. Voorlopig zullen de speakers ook nog wel populair blijven, maar langzaam aan lijkt hun vervanging al in opkomst te zijn: de slimme displays. Amazon zelf kwam al een tijdje geleden met de Echo Spot en Echo Show inclusief display. Ook Google integreerde al een display in zijn Google Home speaker. Het bedrijf Archos vogt de slimme display trend en komt tijdens MWC met zijn eigen toevoeging: de Archos Hello.

Slimme displays of slimme speakers met een scherm?

Slimme displays zijn in principe natuurlijk gewoon slimme speakers met een display, maar als je naar de Archos Hello kijkt lijkt het display toch duidelijk de overhand te hebben. Het is een lang rechthoekig apparaat, waarvan ongeveer driekwart door het display in beslag wordt genomen. Aan de onderkant pronkt een high fidelity speaker, want je moet natuurlijk wel met je virtuele assistent kunnen communiceren. Het slimme display komt in twee verschillende versies. Er is een versie met een 7 inch display en een model met een wat groter 8,4 inch scherm.

Archos Hello slimme displays

Google Assistant

De Archos Hello wordt draaiend gehouden door een onbekende quad-core processor en draait op Android Oreo. Het apparaat komt met 2GB aan werkgeheugen en 16GB opslagruimte. Aan de voorkant vinden we een 5 megapixel camera, zodat je met video oproepen aan de gang kunt met Google Duo. Als slimme assistent is gekozen voor Google Assistant. Deze kun je vragen om Youtube filmpjes voor je af te spelen of muziek te streamen. Als je de Youtube filmpjes toch op een groter scherm wilt zien, kun je via Chrome Cast ook een extern beeldscherm gebruiken.

Archos Hello

ARCHOS cryptocurrency wallet

Archos blijkt van alle markten thuis te zijn en heeft voor MWC nog iets anders gepland. Het bedrijf speelt in op de cryptocurrency hype en komt met een hardware wallet om je coins veilig op te slaan. De ARCHOS Safe-T mini slaat je privé sleutels voor je op en mocht je hem onverhoopt kwijtraken, kun je met een recovery sleutel nog bij een backup.

Archos Safe-T mini hardware wallet

Prijzen en beschikbaarheid

Tijdens MWC 2018 zullen de slimme displays en de wallet uitgebreid te bekijken zijn. Ergens in de zomer kunnen we de displays verwachten en de wallet zou in juni beschikbaar moeten zijn. Ook de prijzen zijn al bekend. De 7 inch Archos Hello wordt verkocht voor 129,99 euro en het 8,4 inch model voor 179,99 euro. De wallet is wat goedkoper en gaat voor 49,99 over de toonbank.

Google introduceerde vorige maand tijdens CES 2018 zijn Smart Display platform en kondigde de nieuwe slimme display subklasse aan. Iedereen lijkt het erover eens te zijn dat het een ding is en ook JBL, Lenovo, LG, Philips en Sony hebben allemaal slimme schermen onthuld.

Slashgear

Reageer op artikel:
Wat nou slimme speakers? Archos komt met slimme displays
Sluiten