Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 4 sep 2018

Arco is een bestuurbare wagen met AR-functionaliteiten

Het hebben van een bestuurbare auto is iets dat zo’n beetje alle jonge jongens aanspreekt. Het is hetgeen dat ik altijd bovenaan mijn Sinterklaas-lijstje zette, maar waarschijnlijk nooit kreeg omdat het te duur was. Mijn kinderen hebben het nu wel en hebben er veel plezier aan. Wil je je bestuurbare wagen naar een hoger niveau tillen, dan is Arco misschien een leuk cadeau. Het is een mix tussen een bestuurbare wagen, een robot en een device met Augmented Reality (oftewel AR) functionaliteiten.

Arco laat je aliens neerschieten via AR

Als je er gewoon mee wilt rondrijden, dan is Arco niet al te spannend. Wel is het mogelijk om hem te voorzien van verschillende LED-lampjes, zodat hij in het donker er helemaal tof uitziet. Het wordt pas interessant wanneer je er een smartphone bij pakt. Via de speciale app verandert de wereld van Arco volledig via AR.

Wanneer je gebruik maakt van die AR-functionaliteiten, kom je terecht in een buitenaardse wereld, waarin jouw wagen het op moet nemen tegen buitenaardse wezens. Je kunt daarbij via de knop van de afstandsbediening makkelijk op de vijanden vuren en het is natuurlijk mogelijk om om te draaien.

Arco

Daarnaast is er in de AR-game van Arco ook ruimte voor andere elementen. Zo heb je de mogelijkheid om verschillende resources te verzamelen en zijn er diverse puzzels die je kunt oplossen. Daarmee denken de makers dat het ideaal speelgoed is voor kinderen die het ‘gewone’ spelen willen combineren met de mogelijkheden die de technologische wereld ons vandaag de dag laat zien.

Zoals wel vaker met dit soort projecten loopt het allemaal via Kickstarter. Erg succesvol is de campagne op dit moment nog niet. Op het moment van schrijven is er zo’n 2.000 euro binnengehaald, terwijl het doel 43.000 euro is. Een Arco-kit kost je overigens 68 euro en het geheel moet in april van volgend jaar uitkomen. Meer weten over de mogelijkheden van AR? Kijk dan eens hier.

Reageer op artikel:
Arco is een bestuurbare wagen met AR-functionaliteiten
Sluiten