Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Cars 15 dec 2017

Aria Group presenteert eerste productieauto: de brute Aria FXE hybrid Hypercar

Aria Group klink misschien niet bekend, maar het bedrijf timmert al een tijdje aan de weg in de auto en ruimtevaart wereld en heeft namen als Tesla, Honda en Ford in zijn portfolio zitten. Nu vindt het Amerikaanse bedrijf het tijd om zelf met een auto op de proppen te komen en we moeten zeggen dat ze meteen met een indrukwekkend exemplaar aan komen zetten. Tijdens de LA Auto Show presenteerden ze onlangs de no nonsens Aria FXE hybrid hypercar.

Brute kracht in zowel design als prestaties

Als een ware hypercar ziet de Aria FXE eruit om van te smullen. Scherpe lijnen worden gecombineerd met licht gebogen vlakken om een design neer te zetten dat kracht en snelheid uitstraalt. Deze uitstraling blijkt inderdaad ook nog te kloppen, want de hybrid hypercar is goed voor maar liefst 1150pk en 1784Nm koppel. Deze brute kracht wordt geproduceerd door een 720pk 6.2 liter supercharged V8 motor samen met twee elektrische motoren aan de voorkant, die goed zijn voor 540pk.

Aria FXE

Batterij wel krachtig genoeg?

Met de snelheid zit het allemaal ook meer dan snor. Binnen 2,7 seconden zou de auto vanuit stilstand een snelheid van 96 km per uur bereiken en met een maximumsnelheid van 354 km per uur heeft zelfs de grootste waaghals niks te klagen. Waar alle specificaties veel meer dan genoeg zijn, lijkt de 10 kWh lithium ion batterij er wat magertjes bij. Maar al met al lijkt dat de uiteindelijke prestaties niet te storen.

3D-geprint titanium en aluminium

Zoals we gewend zijn van snelle auto’s is de Carrosserie gemaakt van koolstofvezel. En aangezien Aria Group gespecialiseerd is in het 3D-printen van metalen zoals titanium en aluminium, zien we dit ook weer terug bij de Aria FXE. Niet alleen omdat het mooi en handig is, maar ook omdat het gewoon functioneel gezien goed werkt.

Kleiner broertje voor Aria FXE

Tijdens de LA Auto Show presenteerde Aria Group ook nog meteen een tweede auto, want waarom zou je maar met één auto aan komen zetten. De Aria FX is het wat normalere broertje van het stel, maar normaler is hier zeker relatief. De auto is geen hybrid zoals de FXE, maar komt met een enkele 6.2 liter V8 motor. Verder is er nog niet veel bekend over de prestaties van de Aria FX. Deze zullen wel minder groots zijn dan de FXE, maar we verwachten nog steeds robuuste resultaten.

Het mooie aan hypercars is dat ze behalve erg krachtig zijn, ze er ook zo extreem uit kunnen zien. Deze hypercar is bijvoord goed voor 1250pk en lijkt op een heuse Batmobile.

Slashgear

Reageer op artikel:
Aria Group presenteert eerste productieauto: de brute Aria FXE hybrid Hypercar
Sluiten