De volgende Bitcoin: ARK verbindt ecosystemen
De kans dat je ooit van de ARK coin hebt gehoord is redelijk klein. Toch is het niet uitgesloten dat juist deze coin een belangrijke rol gaat spelen in de toekomst. Tot op heden is het namelijk bijzonder lastig om crypto’s onderling uit te wisselen. Juist voor dit probleem biedt ARK een efficiënte oplossing.
Wat is ARK?
ARK is een blockchain-platform dat zich richt op het vergroten van de acceptatie van cryptocurrency door een gebruiksvriendelijk platform te ontwikkelen dat praktische diensten omvat die consumenten kunnen gebruiken. Daarnaast is het platform geschikt om snelle en veilige kerntechnologieën te bouwen die een robuust en gedecentraliseerd ecosysteem mogelijk te maken.
SmartBridge
Een van de doelstellingen van het platform is om de operationele gebruik van veel verschillende blockchains in het ecosysteem te verbeteren door gebruik te maken van de SmartBridge-technologie van ARK.
Deze SmartBridge zorgt voor communicatie tussen gevalideerde gebrugde blockchains. Dit betekent dat het platform kan fungeren als een tussenpersoon om verschillende blockchain-ecosystemen zoals Bitcoin en Ethereum samen te voegen om één verenigd en verbonden ecosysteem te produceren.
ARK’s SmartBridge communiceert tussen blockchains met behulp van gecodeerde luisteraar-knooppunten die gegevens doorzoeken voor taken die ze kunnen uitvoeren. Om ervoor te zorgen dat ARK een tussenpersoon wordt tussen verschillende blockchains, moet een klein codefragment in deze blockchains worden ingevoegd om onderlinge communicatie mogelijk te maken.
Om een evenement op één blockchain via een andere blockchain te activeren, moet een persoon eerst controleren of die blockchain SmartBridge-compatibel is. Als dat zo is, kan het individu via de ARK-portefeuille een SmartBridge-transactie uitvoeren naar de compatibele blockchain.
Gecodeerde luisteraar
Een gecodeerde luisteraar is een knooppunt dat fungeert als een hub voor het luisteren naar SmartBridge-transacties. Deze knooppunten kunnen worden ingesteld door iedereen die het netwerk wil helpen. Gecodeerde luisteraars kunnen taken uitvoeren, zoals het doorgeven van gegevens tussen blockchains met behulp van de SmartBridge of helpen bij valutaconversies. In ruil voor deze services ontvangen gecodeerde luisteraar-knooppunten kleine transactiekosten.
Gedelegeerd bewijs van inzet
ARK maakt gebruik van een gedelegeerd ‘proof-of-stake’ (DPoS) consensusalgoritme. Met dit DPoS-model zijn er 51 actieve smeeddeelnemers, ook wel smedende knooppunten genoemd. Deze worden gekozen door een stemmechanisme dat is ingebouwd in het DPoS-model. Deze smeedpartijen zijn in staat om ARK te smeden en transactiekosten te verzamelen in ruil voor het leveren van hun diensten.
ARK delegeert stemmen
Elk knooppunt waarop de ARK-blockchain wordt uitgevoerd wat een smeedknooppunt wil worden, moet zijn account eerst in het netwerk registreren. Voor het registratieproces is een vergoeding van 25 ARK per deelnemersaccount vereist. Stemmen dat een knooppunt een smeedknooppunt wordt, vraagt een vergoeding van 1 ARK per stem van een afgevaardigde. Het stemgewicht van elke portefeuille wordt gelijk verdeeld tussen alle afgevaardigden die een stem hebben ontvangen.
De toekomst van ARK
ARK probeert een van de belangrijkste problemen op te lossen in de cryptocurrency- en blockchain-ruimte, interoperabiliteit. Openbare blockchains en bijbehorende tokens worden veelal gezien als het volgende tijdperk van het internet.
Eén aspect verhindert dat dit het geval is, het vermogen voor blockchains om onderling via een ruilwaarde te communiceren. ARK’s gebruik van zijn SmartBridge-technologie kan een belangrijke stap zijn in het bereiken van een meer onderling verbonden blockchain-ecosysteem.
Lees ook de vorige delen van deze serie:
- De volgende Bitcoin #1: alles wat je moet weten over Ethereum
- De volgende Bitcoin #2: Ripple is een vreemde eend in de bijt
- De volgende Bitcoin #3: Neo is China’s Ethereum
- De volgende Bitcoin #4: Litecoin biedt de volgende stap
- De volgende Bitcoin #5: wat je moet weten over Bitcoin Cash
- De volgende Bitcoin #6: Dash focust op veiligheid
- De volgende Bitcoin #7: Monero garandeert privacy
- De volgende Bitcoin #8: Cardano is Ethereum, maar dan anders
- De volgende Bitcoin #9: Stellar (XLM) doet het net even anders
- De volgende Bitcoin #10: IOTA (MIOTA) en het Internet of Things
- De volgende Bitcoin #11: Ethereum Classic (ETC) doet het anders
- De volgende Bitcoin #12: TenX is het betalingsverkeer van de toekomst
- De volgende Bitcoin #13: WAVES is jouw eigen cryptomunt
- De volgende Bitcoin #14: TRON geeft jou de controle
- De volgende Bitcoin #15: Lisk (LSK) blinkt uit in schaalbaarheid
- De volgende Bitcoin #16: Nano focust op efficiëntie
- De volgende Bitcoin #17: de mogelijkheden van QTUM
- De volgende Bitcoin #18: New Economy Movement (XEM) gaat oogsten
- De volgende Bitcoin #19: VeChain (VET) verbetert de leveranciersketen
- De volgende Bitcoin #20: STEEM (SD) betaalt je voor commentaar