Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 19 aug 2018

Waarom Intel volgend jaar moet uitkijken voor ARM

Als je op zoek gaat naar een snelle PC laptop, ben je doorgaans op zoek naar één met een Intel processor en niet met een processor van ARM. Laptops met een ARM chip zijn tot nu toe nog niet echt geweldig geweest wat dat betreft, maar hebben vaak wel een langere batterijlevensduur. ARM lichtte echter onlangs een tipje van de sluier van wat we in de toekomst kunnen verwachten. En het ziet ernaar uit dat Intel zich misschien toch wel zorgen moet gaan maken.

Deimos en Hercules

ARM is op het moment al van mening dat ze met hun nieuwe Cortex-A76 behoorlijke concurrentie kunnen leveren voor Intel’s 2.6GHz Core i5-7300U. Maar de komende twee jaren zouden ze echter met een paar krachtpatsers komen. In 2019 verwachten ze de Deimos te onthullen en het jaar daarop de Hercules. Beide zouden duidelijk beter zijn dan bovengenoemde Intel processor. Volgens het bedrijf zouden we laptop snelheden kunnen verwachten van een efficiëntere mobiele chip.

ARM processor overzicht

Beperkte processor benchmark

Hoewel dit allemaal grandioos klinkt, moeten we niet vergeten dat Intel ook een achtste generatie Core chip heeft, welke twee keer zoveel kernen heeft. En ook Intel is natuurlijk bezig met het ontwikkelen van nieuwe processoren, dus wie weet waar ze de komende twee jaren zelf mee komen. Ook moet gezegd worden dat de beweringen van ARM gebaseerd zijn op een beperkte benchmark test, waarbij niet alle performance testen zijn uitgevoerd. Maar we zullen volgend jaar natuurlijk zelf wel merken hoe de Deimos het daadwerkelijk doet.

Intel blijft in de tussentijd vrolijk verder gaan en komt binnenkort zelfs met de ultieme vervanging voor je Moleskine notebook.

Engadget

Reageer op artikel:
Waarom Intel volgend jaar moet uitkijken voor ARM
Sluiten