Armband tegen coronavirus trilt wanneer je je gezicht wil aanraken

De strijd tegen het coronavirus is in volle gang, omdat het zich heel rap verspreid. Met deze armband kun je er zelf ook wat tegen doen. De wearable is afkomstig van het bedrijf Slightly Robot, dat het product oorspronkelijk in de markt zette voor mensen die hun eigen haren uittrekken.

De nieuwe armband heet Immutouch en is in feite een aangepaste versie van de eerder gelanceerde armband van Slighty Robot. Wanneer je je gezicht aanraakt met je handen, dan zal de band trillen. Zo krijg je een geheugensteun om dat voortaan te laten, want zo verspreid het coronavirus zich namelijk gemakkelijk. Je handen komen in aanraking met allerlei objecten, zoals deurknoppen, waar het virus op aanwezig kan zijn. Door dan niet steeds naar je eigen gezicht te grijpen, krijgt het virus minder kans om zichzelf te verspreiden.

Armband tegen coronavirus

De armband meet de positie van je hand zo’n tien keer per seconde, via een ingebouwde accelerometer. Via de app kun je zien hoe goed je het doet en of er nog ruimte is voor verbetering. Zo kun je per dag of zelfs per uur zien hoe vaak je met je handen richting je gezicht gaat. Hopelijk kan dergelijke data voorkomen dat je dat op dagelijkse basis blijft doen.

Armband tegen coronavirus
Armband tegen coronavirus met eigen app. (Afbeelding: Slighty Robot)

De armband tegen het coronavirus kan je trainen middels klassieke conditionering. De negatieve feedback van de trilling moet ervoor zorgen dat je die beweging niet meer maken wil. De makers van de armband vinden dat iedereen een rol kan spelen in het tegengaan van de verspreiding van het virus en deze armband kan die rol helpen vervullen.

De speciale armband is nu te koop voor een bedrag van 50 dollar, en kan meteen verscheept worden. Je kunt er eentje aan de kant van je dominante hand dragen, bijvoorbeeld. Of je neemt er twee voor allebei je handen, zodat je profiteert van maximale efficiëntie. De makers laten weten er zelf weinig geld aan te verdienen: de armbanden tegen het coronavirus worden bijna tegen kostprijs verkocht.

Immutouch

Reageer op artikel:
Armband tegen coronavirus trilt wanneer je je gezicht wil aanraken
Sluiten