Stefan Keerssemeeckers
Stefan Keerssemeeckers Tech 14 jul 2015

Armbandjes van Jewelbots leren meiden spelenderwijs programmeren

Tegenwoordig wordt programmeren geassocieerd met ‘tech-savvy’ professionals. Dit was echter lang niet altijd het geval. Vrij recent nog was het het domein van de stereotype nerd. Wat niet iedereen weet, is dat programmeren eerder nog typisch vrouwenwerk was. Echt waar!

Jewelbots: meiden leren programmeren

In de loop der jaren is deze situatie juist weer doorgeslagen naar de andere kant: computerwetenschap wordt vrijwel gedomineerd door mannen. Deze Jewelbots zijn een leuke manier om jonge meiden enthousiast te maken voor computers en programmeren. Het zijn kleine armbandjes, met open-source computertjes er in.

De functies van de armband kunnen aangepast worden via een Android– of iOS-app. Op de site van Jewelbots zijn ook stukjes code te vinden waarmee de meiden zelf nieuwe functies kunnen bedenken.

Berichtjes verzenden, trillen als je beste vriendin in de buurt is, of als je een notificatie krijgt… Jewelbot is uitstekend geschikt voor typische geheime meidendingen die we vroeger nooit helemaal begrepen (en nog steeds niet, eigenlijk!).

Jewelbots zijn op Kickstarter te reserveren, voor ongeveer 53 euro per stuk. Waarschijnlijk worden de armbandjes in maart 2016 geleverd. Meer informatie vind je op Kickstarter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Armbandjes van Jewelbots leren meiden spelenderwijs programmeren
Sluiten