Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Cars 27 feb 2018

Deze elektrische hypercar maakt korte metten met Tesla’s Model S en Roadster

Hypercars behoren tot de meest glorieuze dingen op aarde. Ze zien er onnatuurlijk flitsend uit, zijn krachtig en vooral ook heel snel. Het probleem met hypercars is dat automakers vaak grandioze dingen claimen, terwijl daar eigenlijk niet zoveel bewijs voor is en het ook vaak maar bij een concept of prototype blijft. Gelukkig geldt dat niet voor de Japanse supercarmaker Aspark en zijn elektrische Owl hypercar. Onlangs verscheen er online een filmpje met het bewijs van zijn powers.

Vliegensvlugge acceleratie

Aspark zou al sinds 2014 bezig zijn met de Owl, maar vorig jaar kreeg de auto zijn grote debuut tijdens de Frankfurt Auto Show. Er werd van alles beloofd over de hypercar en dit jaar laat Aspark ook zien, in ieder geval over de acceleratie, niet gelogen te hebben. In een video wordt de ongelofelijke snelheid van de Owl gedemonstreerd en behaalt hij vanuit stilstand een snelheid van 100 km per uur binnen 1,921 seconden.

Aspark Owl hypercar

Sneller dan Tesla Model S en Roadster?

Hiermee bewijst hij sneller te kunnen optrekken dan Tesla’s Model S (hoewel het gaat om tienden van een seconde) en zou hij het de aankomende Tesla Roadster nog best moeilijk kunnen maken. Volgens Autoblog zou hij misschien zelfs nog sneller kunnen zijn dan de Roadster.

Aspark Owl Hypercar
Aspark Owl hypercar

Hypercar met gebruikelijke astronomische prijs

Verdere claims over de auto zijn dat hij zou goed zou zijn voor 430 pk en bijna 628 koppel. De carrosserie is uiteraard gemaakt van koolstofvezel, om onder andere het gewicht in toom te houden. De Owl zou dan ook rond de 860 kg wegen, wat voor een hypercar betekent dat het een slanke den is. Helaas hebben we zoals altijd niet alleen te maken met wilde specificaties, maar ook met een astronomische prijs. Om de trotse bezitter van een Owl te worden zou je ergens ruim 3,5 miljoen vandaan moeten toveren.

Een ander voertuig dat ook behoorlijk snel is, is de Mega Man racefiets. Uiteraard ga je hiermee niet even snel als met de Owl en moet je ook nog zelf trappen. Maar als je je best doet zie je er ook flitsend en bliksemsnel uit.

Hi Consumption

Reageer op artikel:
Deze elektrische hypercar maakt korte metten met Tesla’s Model S en Roadster
Sluiten