Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 12 jun 2017

Assassin’s Creed Origins neemt je mee naar het oude Egypte

Het was altijd een zekerheidje: aan het eind van het jaar kreeg je als gamer een nieuwe Assassin’s Creed-game. De laatste twee games uit de serie waren echter niet zo sterk. Unity, die je meenam naar het Parijs van de Franse Revolutie, zat vol bugs en Syndicate, die je het Londen uit de Victoriaanse tijd voorschotelde, was voornamelijk meer van hetzelfde. Daarom besloot uitgever Ubisoft om na Syndicate een jaartje pauze te nemen en zo de ontwikkelaar de tijd te geven om de nieuwe game wel goed te maken.

Assassin’s Creed Origins

Of dat het geval is, dat moeten we eind dit jaar bekijken. Als we echter afgaan op de eerste trailer, dan is Assassin’s Creed Origins een game om naar uit te kijken.

Bayek

In Origins speel jij de rol van ene Bayek, die in de game de Brotherhood van Assassin’s vormt en daarmee eigenlijk de grondlegger is van de complete reeks die we tot nu toe gespeeld hebben. Net zoals de voorgaande games krijg je een grote open wereld voorgeschoteld, waarbij je te maken krijgt met grote steden, maar ook open gebieden langs de Nijl en in de woestijn. Uiteraard kun je de Grote Piramides bezoeken en de Middellandse Zee verkennen.

Meer diepgang

De uitgever belooft bovendien meer diepgang en mogelijkheden om jouw personage te levelen en daarmee nieuwe vaardigheden vrij te spelen. Dat is handig, want er moet ook veel geknokt worden. Daarbij kun je meerdere vijanden tegelijkertijd aanvallen en verdedigen. Tot slot kun je je opmaken voor diverse eindbazen en blijken wilde dieren ook een bron van gevaar te zijn. Hieronder hebben we nog een paar screenshots van de game.

Assassin’s Creed Origins Screenshots

beste game van 2017
beste games onder de 20 euro
Assassin's Creed Origins
playstation 4

Assassin’s Creed Origins komt op 27 oktober 2017 uit. De game verschijnt dan op de PlayStation 4, Xbox One en pc. Heb jij overigens de Assassin’s Creed-film al gezien? Hier lees je onze review.

Reageer op artikel:
Assassin’s Creed Origins neemt je mee naar het oude Egypte
Sluiten