Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 27 nov 2020

Assassin’s Creed Valhalla kent mooie ode aan The Prodigy

Op 4 maart 2019 overleed Keith Flint. We kennen hem als één van de founding members van de band The Prodigy, die vooral in de jaren negentig en begin 2000 met hun muziek furore maakte. En nu vonden de makers van Assassin’s Creed Valhalla het mooi om een ode aan hem de band uit te brengen.

The Prodigy ken je van nummers als Firestarter (Wipeout 2097-liefde), No Good, Out of Space en Smack My Bitch Up. Dat laatste nummer kende voor zijn tijd een controversiële clip, die alleen na 22 uur uitgezonden mocht worden op MTV. En dat nummer komt nu min of meer terug in Assassin’s Creed Valhalla.

The Prodigy in Assassin’s Creed Valhalla

In Assassin’s Creed Valhalla vind je een speciaal evenement wanneer je afreist naar Essex. Daar is over nagedacht, want daar komt de band vandaag en is de plek waar Flint is gestorven. In de game begint het evenement wanneer een muzikant genaamd Keith het aan de stok krijgt met een bisschop. Die laatste vindt dat de muziek die door Keith wordt gemaakt van de duivel is. Hetzelfde soort commentaar die The Prodigy zelf vroeger kreeg. En dus is het aan Eivor om tussen beiden te komen. Daarbij sla je de bisschop in elkaar en dat motiveert Keith tot het maken van een nieuw nummer: Smack my Bishop. Drie keer raden waar dat een knipoog naar is. Mocht je het zelf willen maken, dan toont de onderstaande video aan wat je kunt verwachten.

Als liefhebber van de muziek van The Prodigy merk je dat er ook in de gesproken in Assassin’s Creed Valhalla verschillende hints zitten naar nummers en de geschiedenis van de band. Denk daarbij aan jilted generation, omen en musical prodigies. Erg leuk om te zien.

Zoveel te doen

En zodoende blijkt maar weer eens dat Assassin’s Creed Valhalla echt een zeer uitgebreide game is. Heb je hem nog niet in huis? Scoor hem dan hier. En hier lees je onze uitgebreide review.

Reageer op artikel:
Assassin’s Creed Valhalla kent mooie ode aan The Prodigy
Sluiten