Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 10 augustus 2020

Geniet van de Assassin’s Creed Valhalla-soundtrack in dikke cinematic trailer

Eind dit jaar kunnen we aan de slag met Assassin’s Creed Valhalla. In de nieuwe game in de langlopende serie gaan we de wereld van de vikingen eens beter bekijken. En daar hoort uiteraard ook een nieuwe soundtrack bij.

Van de vorige delen in de serie heb ik nooit heel erg veel mee gekregen van de soundtrack. Maar omdat Assassin’s Creed Valhalla zich afspeelt in de tijd van de vikingen, is het geheel wat bombastischer. En dat wil uitgever Ubisoft met deze soundtrack overbrengen.

Assassin’s Creed Valhalla soundtrack klinkt lekker

In de nieuwe trailer staat onder andere de Assassin’s Creed Valhalla-mainthem in de aandacht. Dit nummer is gecomponeerd door Sarah Schachner en Jesper Kyd in samenwerking met Einar Selvik en geldt als openingsnummer van de game. Schachner en Kyd zijn vooral bekend voor soundtracks van games en hebben los van elkaar gewerkt aan games als Call of Duty: Modern Warfare, Anthem, Borderlands 3 en diverse andere games binnen de Assassin’s Creed reeks. In de onderstaande video staan een paar nummers in de aandacht.

Mocht je na het zien van de onderstaande trailer denken ‘daar wil ik meer van horen’, dan hebben we goed nieuws. Je kunt nu al voor een gedeelte genieten van de Assassin’s Creed Valhalla-soundtrack via The Ravens Saga EP. Deze is te streamen op Spotify en bestaat uit zeven nummers. Op die manier kun je alvast in de juiste sfeer komen van de game. Het gaat om deze nummers:

Assassin’s Creed Valhalla Main Theme (feat. Einar Selvik) – Jesper Kyd
Son of Fjord – Jesper Kyd
Asgard – Hall of the Aesir (feat. Einar Selvik) – Sarah Schachner
Hausbrjótr – Skullcrusher – Einar Selvik
Odin’s Plunder – Sarah Schachner
The Well of Wyrd – Jesper Kyd
Vígahugr – Lust for Battle (Skaldic Version) – Einar Selvik

Assassin's Creed Valhalla
Geniet van deuntjes op het schip (Afbeelding: Ubisoft)

Nog even wachten

Het is helaas nog wel even wachten voordat je zelf met Assassin’s Creed Valhalla aan de slag kunt gaan. De game staat gepland voor 17 november en komt dan uit op de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Daarna komt de game ook uit bij de lancering van de PlayStation 5 en de Xbox Series X. Spelers die Assassin’s Creed Valhalla op de huidige consoles aanschaffen, ontvangen een gratis next-gen upgrade voor de Xbox Series X of PlayStation 5. Tot slot hebben we hier nog een uitgebreide preview van de game.

Reageer op artikel:
Geniet van de Assassin’s Creed Valhalla-soundtrack in dikke cinematic trailer
Sluiten