Cars 5 jul 2018 Ilona Braam

Aston Martin DBS Superleggera: lichte maar krachtige beauty

We weten dat Aston Martin er behoorlijk wat van kan als het aankomt op supercars aanleveren. Niet voor niets zien we keer op keer Aston Martins voorbij komen in James Bond films. De DB5 zien we zelfs frappant vaak voorbij komen en geef ze maar eens ongelijk. De luxe automaker is inmiddels weer aan de slag gegaan met een nieuwe parel: de Aston Martin DBS Superleggera.  En hoe geil de andere modellen ook zijn, deze wil je zeker ook in je (droom)verzameling hebben als het even kan.

Nieuwe Aston Martin zo licht als een veertje

Zoals je waarschijnlijk al verwacht is de Aston Martin DBS Superleggera gemaakt in samenwerking met de Italiaanse carrosseriemaker Superleggera. Wat zo bijzonder is aan de Italianen is dat ze vooral gefocust zijn op het maken van een zo licht mogelijke body. Dat is dan ook zeker gebeurd bij het nieuwe Aston Martin model en hij is maar liefst 100 kg lichter geworden.

Aston Martin DBS Superleggera

Dat is een behoorlijke dieet geweest en de afslanking is voornamelijk te danken aan het gebruik van aluminium en koolstofvezel. Uiteindelijk weegt de beauty alsnog 1.660 kg, wat hem toch niet helemaal zo licht als een veertje maakt. Ok we lied, maar hij is wel een stuk lichter dan voorgaande modellen.

Aston Martin DBS Superleggera

Nieuwe Mercedes-AMG motor

Onder de motorkap vinden we een 5,2 liter V12 Mercedes-AMG motor met dubbele turbo’s. Hiermee gaat de auto vanuit stilstand binnen 3,5 seconde naar een snelheid van 100 km per uur. Daarna scheur je natuurlijk gewoon lekker door naar de maximum snelheid van ruim 300 km per uur. De nieuwe Aston is verder goed voor maar liefst 725 pk en 900 Nm koppel.

Aston Martin DBS Superleggera

Hoewel één van de mooie dingen aan een Aston Martin natuurlijk de heerlijk ronkende motor is, is de luxe automaker toch bezig met een langzame transitie naar elektrisch rijden. Vanaf 2020 is er al een eerste begin en zouden alle auto’s hybrids worden.

FHM

Reageer op artikel:
Aston Martin DBS Superleggera: lichte maar krachtige beauty
Sluiten