Jeroen Kraak
Jeroen Kraak | LinkedIn Gaming 15 september 2020

Aston Martin maakt eigen racesimulator voor in huis

Heb je altijd al een Aston Martin in huis willen hebben staan? Dan is dit je kans! De autobouwer komt met een racesimulator.

We dromen allemaal wel eens dat we een sportauto hebben. Sommige mensen hebben het geluk dat ze er een kunnen aanschaffen. Een van de beroemde merken is Aston Martin. We kennen het merk natuurlijk als autoleverancier van James Bond. Daarnaast komt de fabrikant volgend jaar met een eigen Formule 1-team. Toch lijkt zo’n auto in de garage nog steeds vrij onmogelijk om aan te schaffen. Gelukkig is er nu een goedkoper alternatief. Nou ja, iets goedkoper.

Een Aston Martin in de woonkamer

Samen met Curv Racing Simulators heeft Aston Martin een racesimulator gemaakt. Normaal gesproken zijn die redelijk betaalbaar. Zo haal je voor een paar honderd euro al een Playseat binnen. Natuurlijk kun je ook een iets duurder model kiezen dat boven de 1.000 euro is. Een Aston Martin racesimulator is echter van een andere orde. Daarvoor moet je maar liefst 74.000 dollar.

Aston Martin racesimulator

Exclusief

Zoals je voor die prijs mag verwachten, gaat het over een limited edition. In totaal worden er 150 simulators door Aston Martin gebouwd. Er zijn verschillende liveries, dus voor die prijs mag je zelfs kiezen welk kleurtje je wil hebben! Het materiaal voor de simulator is ook bijzonder. De monocoque is gemaakt van carbon fiber, wat normaal in sportwagens zit. Niet dat je er veel aan hebt, aangezien je met een simulator natuurlijk geen meter vooruitkomt. Eigenlijk ziet het er een beetje uit als een botsauto met een scherm erboven.

Aston Martin wil mede door dat materiaal je laten voelen dat je echt in een auto van het merk zit. Zo moet de racepositie in de simulator exact overeenkomen met hoe je in de Aston Martin Valkyrie zit. Hierdoor moeten e-sporters zich voelen alsof ze echt in de wagen zitten. Als je het ons vraag kun je dat geld beter besteden aan een echte sportwagen voor de race-ervaring. Voor een kleine 74.000 dollar kun je prima een goede tweedehands Porsche binnen hengelen.

Aston Martin weet de AMR-C01 in ieder geval goed te verkopen. Het noemt het “een mooie toevoeging aan een luxe gaming room”. Wij zijn benieuwd hoe ze die kamer voor zich zien. Waarschijnlijk kan die prima naast een gouden PlayStation staan.

Reageer op artikel:
Aston Martin maakt eigen racesimulator voor in huis
Sluiten