Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Cars 10 sep 2017

Vanaf midden 2020 gaat Aston Martin compleet hybride

Het elektrische en hybride aanbod aan auto’s blijft gestaag groeien. Hoewel auto’s met alleen een verbrandingsmotor nu nog in de meerderheid zijn, stoppen steeds meer automakers er een elektrische motor bij of komt er helemaal geen verbrandingsmotor meer aan te pas. Ook Aston Martin blijft hierin niet achter en kondigde onlangs de plannen voor hun elektrische toekomst aan. 

Volgend decennium een kwart volledig elektrisch

Aston Martin CEO Andy Palmer gaf in een interview met de Financial Times aan dat de automaker van plan is om midden 2020 alleen nog maar hybride auto’s te produceren. Het bedrijf is echter van plan om nog verder te gaan. Palmer voegt toe dat in het volgende decennium een kwart van de Aston Martins volledig elektrisch zal zijn. Een tijdje geleden kwam ook Volvo met een soortgelijke verklaring. Het bedrijf zou dankzij Tesla gaan stoppen met de productie van dieselauto’s.

Aston Maartin Hybride

RapidE eerste elektrische Aston Martin

De eerste volledig elektrische Aston Martin wordt de RapidE en zullen we in 2019 kunnen aanschouwen. Eigenlijk was de planning dat de auto volgend jaar al geproduceerd zou worden, maar door problemen met de toenmalige partner LeEco gaat dat helaas niet door. De RadpidE wordt qua uiterlijk gebaseerd op de sportieve Rapide AMR en neemt wat interne cues van de Rapide S.

Aston Martin RapidE

Hybride beslissing Milieubewust of praktisch?

Hoewel de hybride plannen van Aston Martin uiteraard ook met het milieu te maken zullen hebben, zou de toekomstige Britse regelgeving wellicht ook invloed hebben gehad. De plannen zijn namelijk om vanaf 2040 benzine- en dieselauto’s volledig te verbannen uit Engeland. De Engelsen zullen vanaf dat moment alleen nog maar hybride of volledig elektrische auto’s kunnen kopen. Dan is het wel handig dat je niet een hele voorraad auto’s hebt, die opeens illegaal zijn geworden.

Steeds meer performance car merken wagen zich ook aan de hybride constructie. We zagen Ferrari, Porsche en McLaren al de eerste stappen zetten en onlangs bevestigde ook Bugatti dat de volgende Chiron er een elektrische motor bij krijgt.

Reageer op artikel:
Vanaf midden 2020 gaat Aston Martin compleet hybride
Sluiten