Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Cars 2 jul 2017

Aston Martin bevestigt wanneer zijn eerste elektrische auto geproduceerd wordt

Afgelopen dinsdag heeft Aston Martin bevestigd in 2019 van start te zullen gaan met de productie van de eerste elektrische auto van het bedrijf. Met de RapidE laat het bedrijf zien ook mee te denken aan een duurzame toekomst. De emissievrije aandrijving wordt gecombineerd met de bekende verleidelijke stijl en brute rijprestaties. Volgens Aston Martin zou de nieuwe elektrische motor niet alleen samengaan met de waarden van het bedrijf, maar deze zelfs versterken.

Aston Martin RapidE

Productie een jaar opgeschoven

Eigenlijk zou de RapidE al in 2018 geproduceerd worden in samenwerking met de Chinese LeEco. Dit ging helaas niet door en zorgde voor een vertraging van een jaar. Aston Martin’s eerste elektrische auto zal nu geproduceerd worden samen met Williams Advanced Engineering uit Engeland. Deze werkte onder andere samen met Jaguar aan de C-X75, welke in de James Bond film Spectre werd gebruikt.

Aston Maartin Hybride

Aston Martin RapidE: Rapide AMR vierdeurs met Rapide S V-12 prestaties

De RapidE zal gebaseerd zijn op Aston Martin’s Rapide AMR met vier deuren en een sportief uiterlijk. Wat de prestaties betreft zullen deze in lijn zijn met de Rapide S, waarbij de V-12 motor dus vervangen wordt door een elektrische. Helaas is er niet meer vrijgegeven over het aankomende elektrische geweld. Specificaties over de motor zelf en zaken zoals de actieradius blijven nog onbekend. De luxe automaker geeft wel aan dat door de karakteristieke onmiddellijke levering van elektrische motoren, de RapidE een voor Aston Martin unieke rijervaring zal brengen.

Aston Martin RapidE

De vraag is natuurlijk of we een toekomstige James Bond zullen zien rondrijden in de elektrische Aston Martin. Voorlopig is de productie van de auto nog lang niet begonnen en is dat een vraag voor een later tijdstip. In de tussentijd hebben we in het dagelijks leven zelf al te maken met spionagepraktijken. Zo zouden mensen met een Bose koptelefoon bespioneerd worden door of de koptelefoon zelf of the bijbehorende app.

Reageer op artikel:
Aston Martin bevestigt wanneer zijn eerste elektrische auto geproduceerd wordt
Sluiten