Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Home 9 jan 2018

De nieuwe Mesh router van Asus is ook een multifunctionele slimme speaker met Alexa

Gadgets worden steeds slimmer, maar daarnaast ook steeds multifunctioneler. Asus ziet dit laatste ook wel zitten, en heeft een hele bijzondere multifunctionele Mesh router ontwikkeld. Dat klinkt misschien niet direct heel spannend, maar niets is minder waar, zo liet Asus zien op de CES 2018.

Asus combineert een mesh router met Alexa

De Lyra Voice is een Mesh router en een Alexa speaker in een. De router is te verbinden met andere Lyra wifi-apparaten. Wanneer je een Mesh router verbindt met meerdere wifi-zenders kun je een dekkend wifi-netwerk creëren. Een voordeel van een dergelijk systeem is dat je geen kabels hoeft aan te leggen tussen je router en je extra wifi-zenders. Daarnaast wordt de draadloze snelheid van je internet niet gehalveerd wanneer je een Mesh router gebruikt.

De nieuwste Mesh router van Asus is voorzien van een app, via welke hij naar persoonlijke voorkeuren kan worden ingesteld. Deze router speaker, of is het een speaker router, zorgt er dus voor dat je overal in huis wifi hebt, terwijl je naar je favoriete muziek kunt luisteren, of Alexa het weer kunt vragen.

Mesh router

Handig, of toch niet?

Het grote voordeel van de Lyra Voice is dat je niet een slimme speaker nodig hebt (als de Amazon Echo), én een Mesh router. Des te minder apparaten je in je huis hebt staan, des te opgeruimder het is.

Een nadeel van deze nieuwe gadget van Asus is dat hij alleen Alexa ondersteunt, in plaats van verschillende spraakassistenten zoals veel bluetooth speakers wel doen. Daarnaast staat je router vaak ergens in de meterkast, of in ieder geval op een plek waar je hem niet zo goed ziet. Je huis wordt dus vaak niet ‘rommeliger’ doordat je router op tafel staat. Deze speaker zet je echter wel in de kamer. Gelukkig ziet hij er mooier uit dan de gemiddelde router.

Asus heeft ook een vreemde piramide-vormige router aangekondigd, die we minder snel in onze kamer zouden zetten. Hij heet de Lyra Trio, en is ook te verbinden met de Asus-app en te koppelen aan het Mesh systeem. Zowel de Lyra Voice als de Trio zullen in de eerste helft van 2018 op de markt verschijnen. Het is nog niet bekend hoeveel ze gaan kosten.

Mesh router

Wil je meer over de CES 2018-onthullingen lezen? Bezoek dan ons dossier over dit event.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De nieuwe Mesh router van Asus is ook een multifunctionele slimme speaker met Alexa
Sluiten