Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 24 apr 2019

Asus geeft belangrijkste gaminglaptop line-up flinke upgrade

Asus is een bedrijf dat van vele markten thuis is. Op het gebied van gaming hebben ze hun eigen submerk in de vorm van Republic of Gamers. Maar daarnaast brengt het bedrijf ook onder de naam Asus een aantal sterke laptops uit. Nu heeft het bedrijf laten weten dat het in de breedte van zijn line up allemaal updates heeft doorgevoerd, waardoor het geheel nog wat aantrekkelijker wordt dan daarvoor. We zetten de belangrijkste modellen en de nieuwe upgrades op een rij.

De nieuwe gaminglaptop line-up van Asus

We beginnen met ROG Mothership, een laptop die volgens Asus de standaard gamingdesktop kan vervangen. Eén van de belangrijke onderdelen van de gaminglaptop is dat het toetsenbord iets boven de ondergrond uitkomt waar je hem opzet. Op die manier kan de warmte beter worden afgevoerd. De 17 inch laptop is zo’n drie centimeter dik, maar weeg wel bijna 5 kilo. Daar krijg je dan wel wat dikke specificaties voor terug. Je kunt kiezen uit een 4K scherm van 60 Hz of een Full HD-scherm met 144 Hz. Ook heb je keuzes tot en met een GeForce RTX 2080 videokaart, een Core i9-9980HK CPU en 64 GB aan geheugen.

Asus

Qua specs is de ROG G703 nagenoeg gelijk, behalve dat je bij deze geen 4K-scherm kan kiezen. Daarnaast is dit een traditioneel clamshell-model, dat dus het toetsenbord plat op de oppervlakte heeft. Hij is met ruim 5 centimeter wel een stuk dikker

Wil je iets dunners, maar wel iets krachtigs, dan is de Zephyrus S GX701 een goede optie. Deze is 1,9 centimeter dik, terwijl hij nog wel dezelfde GeForce RTX 2080 videokaart bevat. Qua GPU maakt hij gebruik van een Core i7-9750H en er is ruimte voor 32 GB RAM. Ook weegt deze unit maar 2,6 kilo.

Asus

De volgende laptop is de Zephyrus S GX531. Dit is de eerste 15 inch laptop uit het rijtje beschikt over een full HD scherm met 240 Gz. Er past ook hier een GeForce RTX 2080 videokaart in met een Core i7-9750H. Qua RAM gaat hij tot maximaal 24 GB. Met 2,1 kilo en 1,6 centimeter is het een mooi compact model. Deze laptop kent ook afsplitsingen in de vorm van de GX502, de GU502 en de GA502. Deze beschikken over iets minder krachtige videokaarten en CPu’s, maar zijn daardoor ook vriendelijker in prijs.

Tot slot krijgen de Esport-laptops ook een update. De Strix SCAR III, de Strix Hero III en de Strix G komen in 15 of 17 inch scherm varianten. alledrie beschikken ze over een GeForce RTX 2070 videokaart en 32 GB RAM. De SCAR en de Hero kennen een Core i9-9880H CPU, terwijl de Strix G het met een Core i7-9750H moet doen. Tot slot hebben de eerste twee varianten bij de 15 inch versie een Full HD scherm van 240 Hz en bij de 17 inch versie een Full HD scherm van 144 Hz. De Strix G heeft standaard een 144 Hz Full HD scherm.

Asus

Asus heeft daarnaast ook twee gaming laptops onder hun eigen naam. Het gaat om de TUF Gaming FX505 en FX705. Je zou dit moeten zien als betaalbare gaming laptops, hoewel we de prijs er nog niet van weten. De laptops brengen de nieuwste AMD Ryzen-processor en NVIDI® GeForce GTX GPU’s samen op een 120 Hz NanoEdge-scherm van IPS-niveau. In de laptops is verder ruimte voor 32 GB RAM.

Reageer op artikel:
Asus geeft belangrijkste gaminglaptop line-up flinke upgrade
Sluiten